Еди Рама: Кроз „мини Шенген“ може се постићи да Србија призна Косово

Морамо се потрудити за велико признање Косова од стране Србије које се може постићи само дипломатијом и мудрошћу, рекао премијер Албаније

Еди Рама (Фото: Андреј Исаковић/АФП)

Албански премијер Еди Рама изјавио је да се кроз пројекат „мини Шенген“ може постићи да Србија призна самопрокламовану независност Косова.

Рама је након потписивања споразума са владом тзв. Косова у Тирани рекао да нико на Балкану не треба да буде талац „мини Шенгена“ и да нико не треба да га експлоатише, преноси Газета експрес.

Додао је да ће тај пројекат утицати на бољи живот у региону и оценио да се кроз тај пројекат може постићи да Србија призна тзв. Косово, преноси Косово онлајн.

Еди Рама: Уклонићемо границе, Драч ће бити косовска лука

„Морамо се потрудити да се отргнемо од прошлости и морамо се потрудити за велико признање Косова од стране Србије које се може постићи само дипломатијом и мудрошћу, стрпљењем и способношћу да се добије битка попут оне која је дипломатска, а не војна, када је Косово победило”, рекао је Рама.

Навео је да „слобода и државност не могу бити доведени у питање, или се укинути“ и да „припадају Косову и нама у Албанији“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading