Александар Вучић: Нагорно Карабах упозорење на опасност замрзнутог конфликта

У том конфликту видели смо апсолутну немоћ комплетне међународне заједнице. И зато сам против стања замрзнутог конфликта, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Сукоб Јерменије и Азербејџана показао је колико су опасни тзв. замрзнути конфликти, јер све што је замрзнуто једног дана неко ће да „одрмзне”, указао је данас председник Александар Вучић на састанку Националног конвента о ЕУ.

„У том конфликту видели смо апсолутну немоћ комплетне међународне заједнице. И зато сам против стања замрзнутог конфликта”, рекао је Вучић.

Навео је да је најважније, и зато то, каже, увек и понавља, да Србија жели да очува мир и стабилност, што, подвлачи, није флоскула, већ се то мора урадити готово по сваку цену.

Вучић је поручио да је ситуација у свету комплексна и да се Србија, као мала земља на раскршћу путева, која има проблема са територијалним интегритетом, налази у посебно тешкој ситуацији.

„Не морам да говорим колико сам представника различитих земаља, који су желели да ми указују на потенцијално кршење Резолуције 478 по питању Јерусалима, подсетио да су сви већ одавно прекршили Резолуцију 1244 и да не хају због тога, не боли их глава. Јер, они имају право да крше све што желе, а ми не смемо да размишљамо да прекршимо нешто”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. За овај задњи део текста, све што говори као да говори о себи. Наиме, колико пута му је опозиција и народ говорио да је прекршио и резолуцију 1244 и Устав Србије и председничка ограничења која му закон одређује и све могуће законе Србије „АЛИ ОН ИМА ПРАВО ДА КРШИ СВЕ ШТО ЖЕЛИ, А МИ НЕ СМЕМО ДА РАЗМИШЉАМО ДА ПРЕКРШИМО НЕШТО“ . Ми којима је на жалост такво створење председник.

    13
  2. Уф уф уф Уф Уф…. што смо се намислили пре него што смо једва дочекали овакву прилику за оправдање поводом „замрзнутог конфликта“ и тумачења резолуција уједињених народа. Од беса просто немам коментар, надам се да ће се појавити генијални госн Зоран из Ваљева да каже нешто да нам лакне, ја просто немам снаге. Осим да постаје посебна институција коментатора, веома занимљива аналитичка област. Молио бих и госн Лекића да се јави и да блажу анализу ове појаве звана маршалат прављења људи на тоталне будале поводом тумачења међународних геополитичких проблема и ратних сукоба у адолесцентском покушају реторичких достигнућа. Да, баш је овај пример ПРАВИ ПРИМЕР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ. Да решимо ми то и дамо арбанасима што су отели уз помоћ содомитоНато операције, пошто логика налаже да ће бити исто у једном тренутку. Осим мале разлике….МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА СЕ ИТЕКАКО УМЕШАЛА И ПОКАЗАЛА СВОЈЕ УМЕЋЕ У ОТИМАЊУ КОСМЕТА, А ТАМО ИГНОРИШЕ ОДАВНО. Слаб покушај медијске демагогије, осим што пали код 750 000 ******* мува које примају плату зарађену идолопоклоничком страначком бољшевичком кадровском алгоритму. Али на њихову жалост…и даље пар милиона не дели то мишљење. У ствари…слажем се са дотичним…не ваља замрзнути конфликт…време је да га одмрзнемо и решимо већ једном и успоставимо давно исцртано разграничење…на Кошарама.

  3. АВ је највеће зло које је задесило Србију .

Оставите коментар