Бранислав Тиодоровић: Медицинари морају да буду вакцинисани

Не можемо да притискамо децу од 12 година да се вакцинишу, а да нема задовољавајуће резултате код одраслих, истакао  епидемиолог

Бранислав Тиодоровић (Фото: Танјуг)

Дилеме нема, сви здравствени радници морају бити вакцинисани, сви они који долазе у контакт са пацијентима, рекао је данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић и истакао да вакцинација није ствар демократије него цивилизације.

„Летњи период показао је да смо се сви опустили, да се грађани придржавају неких мера, али не свих. Поготово се то види у тржним центрима, на спортским догађајима и у угоститељским објектима се то види, а на отвореном, поред дистанце, остале мере нису толико важне”, рекао је Тиодоровић, преноси Танјуг.

Додао је да, иако се многи не слажу, ипак по свему судећи у ковид болнице највећи број оболелих долази из жаришта – Грчке, Хрватске и због непоштовања мера и зато је потребна ригорознија контрола.

Тиодоровић наводи и да сви желе да школска година крене регуларно.

„Не можемо да притискамо децу од 12 година да се вакцинишу, а да нема задовољавајуће резултате код одраслих”, истакао је епидемиолог.

Бранислав Тиодоровић: Неће се уводити обавезна вакцинација деце против короне

Наводи да просветни радници морају да схвате да треба себе да заштите и да ће тако да заштите децу.

„Подстакнимо да деца носе маске, и свако инсистирање на масовном тестирању је неизводиво, не можемо то да радимо стално”, истакао је Тиодоровић.

Наводи да би требало да имамо мирнију епидемиолошку ситуацију да се деца врате у клупе, али је то тешко очекивати.

Говорећи о делта соју, каже да ако се узме у обзир број хоспитализованих, може се закључити да није за панику, али јесте за пажњу.

Бранислав Тиодоровић: Сви ћемо морати да примимо трећу дозу вакцине

„Ово је последњи тренутак за вакцинацију, да просветни радници обезбеде услове за нормалан рад”, истакао је епидемиолог.

Наводи да морамо да правимо разлику између локалних самоуправа које имају висок проценат вакцинисаних и оних који немају и да се тако одреди ко ће ићи онлајн, а ко регуларно у школу.

Говорећи о фестивалима, рекао да је Егзит поштовао мере и да се то може постићи и код осталих фестивала.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар