Михаило Јовановић: Вакцинисано 50,2 одсто пунолетног становништва

Деведесет пет одсто хоспитализованих није вакцинисано, све више је млађих, управо они нису вакцинисани, истакао директор владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу

Михаило Јовановић (Фото: Бета)

У Србији је до сада 50,2 одсто пунолетног становништва вакцинисано против корона вируса а претходних недеља се на дневном нивоу вакцинише између 5.000 и 10.000 грађана, изјавио је данас директор владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.

Он је казао да је у Србији дато 5.595.000 доза вакцине, од чега 2.865.000 првих и око 2.730.000 других доза.

Навео је да је 60 локалних самоуправа у Србији прешло границу од 50 одсто вакцинисаних а да је највећи проценат у београдској општини Стари град у којој је више од 80 одсто становништва примило вакцину против корона вируса.

„Више од 70 одсто вакцинисаних имају и Савски венац, Врачар и Нови Београд, а више од 60 одсто Прибој, Ниш, Босилеград, Ужице, Мали Зворник. Кладово, Кикинда, Нови Сад, Сремска Митровица, Књажевац су на више од 55 одсто вакцинисаних, то су проценти којима све локалне самоуправе треба да теже“, казао је Јовановић за Радио телевизију Србије (РТС).

Додао је да је у Љигу, Мионици, Лајковцу и Тутину вакцинисано мање од 30 одсто пунолетне популације.

„Доста зависи од локалне самоуправе, како су организовани пунктови за вакцинацију, да ли се одлази у села, колико се прича са грађанима“, казао је Јовановић.

Кризни штаб: Препоручује се вакцинација ученика старијих од 12 година

Говорећи о вакцинацији младих, он је казао да је скоро 20 одсто популације између 18 и 30 година вакцинисано против корона вируса и оценио да је у неким градовима кампања за имунизацију те категорије становништва почела да даје резултате.

Јовановић је навео и да вакцина има „сасвим довољно“ као и да је грађанима на располагању скоро 200 пунктова за вакцинацију широм земље.

„Ефекти вакцинације су дефинитивно веома битни јер подаци показују да тренутно 95 одсто хоспитализованих нису вакцинисани, да је међу њима све више младих. То су прави подаци који показују да вакцинација помаже“, казао је Јовановић.

Дефинитивно су битни ефекти вакцинације, 95 одсто хоспитализованих није вакцинисано, све више је млађих, управо они нису вакцинисани, то је прави податак да вакцинација помаже, навео је Јовановић.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 7. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. На захтев о приступу информацијама од јавног значаја које су поднеле одређене организације из области заштите људских права, медицинске установе су одговориле да немају евиденцију и да нису вршена испитивања те врсте међу хоспитализованим пацијентима. Дакле медији ОБМАЊУЈУ! Али зато информације које је са лица места из црвене зоне дала др. Стојковић, говоре управо супротно од медија, што значи да се најтеже разбољевају управо вакцинисани и ревакцинисани. Такође манипулишу и о процентима ваксованих пунолетних. Све саме преваре царују јавним животом.

    4
    1

Оставите коментар