Бранислав Тиодоровић: Сви ћемо морати да примимо трећу дозу вакцине

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић оценио да све указује на то да је Србија близу колективног имунитета, али упозорава и да треба бити опрезан, јер се још не зна много о вирусу корона

Фото: 021.rs

Недуго пошто је почела вакцинација у Србији против ковида19, у јавности је почело да се говори о томе да ће после друге, морати да се прими и трећа доза вакцине против вируса.

Помињало се да ће обавезна трећа доза бити након кинеске вакцине, а сада је епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао после којих све вакцина ће морати још једна доза да се прими.

Тиодоровић је говорећи на ТВ Прва о трећој дози рекао да ћемо сви, без обзира на то коју смо врсту вакцине против вируса корона примили, вероватно за шест, осам или 12 месеци морати да примимо и још једну дозу вакцине.

„Тако смо навикли и када је грип у питању. Прво се примају две дозе, па се онда сваке године прима по једна доза. Вероватно ћемо ту ситуацију имати и са овом болешћу“, рекао је Тиодоровић.

Навео је да није неопходно да се свако тестира на антитела и прави драму јер, како је истакао, све четири вакцине које су тренутно доступне грађанима Србије развијају титар (мера количине антитела у неком серуму) антитела који штити.

Како је додао, да ли ће се она задржати дуже или краће, то зависи од врсте вакцине.

И клинички имунолог Миодраг Чолић сматра да ће грађани Србије вероватно морати сваке године да се вакцинишу против короне, јер у просеку свака вакцина траје око годину дана.

Он је оценио и да све указује на то да је Србија близу колективног имунитета, али упозорава и да треба бити опрезан, јер се још не зна много о вирусу корона.

„Очекиван је пад и заустављање таласа епидемије и томе доприноси вакцина али и долазак лета. Међутим, мислим да нас и на јесен очекује борба против короне, можда не у толиком обиму као што је било до сад“, рекао је Чолић за РТС.

Упитан да ли је потребно радити антитела на вирус корона, имунолог је нагласио да та тестирања „нису потребна“.

Опрема: Стање ствари

(021.рс, 2. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Српски епидемиолог светског гласа, човек који је данас најцитиранији лекар у релевентној литератури, Нобелов лауреат и родоначелник .. шала мала.. к’о у оном вицу „како се на јапанском каже невина Влајна – нематаке„. Као контролни узорак, онлајн преводилац каже да се идиотиом „лекар у Србији који не сме да мисли својом главом“ на јапански преводи са самотаке. Сукладно томе, овај Тијодоровић само чита већ преведене коминикеје из ЦК СЗО у којима заправо пише „примићемо и трећу, четврту,.. дванаесту вакцину“. Као за грип.. и неће бити обавезна, као што није ни за грип.. само обавезујућа. А да, немојте да трошите паре и време на те глупе тестове на антитела.. ЦК је већ озаконио научно сазнање да их ионако можете стећи само вакцинацијом. Дакле, све што треба да радите је да пустите тету милог погледа да вас боцне, и та тела су ту.. моментално.. тј. антитела… за ваше тело.. које заправо није ваше. Ви сте само носилац станарског права.. власник је онај што вришти I own your ass. Та о том су још давно певала она браћа В. из .. хммм, Лабораторије, откуд друго би били – Ој Јело, Јело, имаш лепо антитело. Долази и тих пет минута за миленијалце који цео век маштају о реш белом лебу без мотике. Већ видим насловне стране на Д’ Економист – Постаните и ви члан библиотеке, на време купите акције произвођача лосиона и козметике за негу ваших антитела. Да вам антитело поцрни, а не изгори – нови производи Ваљаонице бакра. Де ћеш-Да протегнем антиноге-Чекај мене! Живео Антителесни фронт.. жена!
  И тако.. можда је све ово и бесмислено трабуњање, но немојте се се изненадити ако вам ускоро бољи живот закуца на врата, а ви кроз шпијунку не угледате Гигу.

  22
  1
 2. Има ли краја недоумицама, непознавању ствари, лажи, изношења неистине?
  И, шта је истина?

  https://zekaonica.blogspot.com/2021/06/blog-post.html

 3. Ова два „ стручњака „ не препоручују никакве анализе после примања „ вакцине „
  Знају они и зашто.
  Данас, зна то и велики број оних који су себи дозволили ту грешку.

  https://srbin.info/svet/sokantna-analiza-krvi-nakon-vakcinacije/
  https://srbin.info/svet/video-alarmantno-zasto-se-magneti-hvataju-na-kozu-vakcinisanih/

Оставите коментар