Си-Ен-Ен отпустио три радника, долазили на посао невакцинисани

Радници медијске куће Си-Ен-Ен морају да буду потпуно вакцинисани уколико желе да раде у канцеларији или на терену

Фото: CNN Center

ВАШИНГТОН – Америчка медијска кућа Си-Ен-Ен отпустила је три радника који су дошли на посао невакцинисани, иако овај медиј захтева од запослених који долазе у канцеларије да буду вакцинисани против корона вируса.

Објаву о отказу дао је председник Си-Ен-Ен-а Џеф Закер, према службеним порукама које је послао запосленима данас, у чији увид је имао лист Хил.

„Прошле недеље сазнали смо за троје запослених који долазе на посао невакцинисани. Да будем јасан – по овом питању имамо нулту толеранцију”, рекао је Закер.

Си-Ен-Ен не захтева од запослених доказ о вакцинацији, међутим, радници морају да буду потпуно вакцинисани уколико желе да раде у канцеларији или на терену.

Закер очекује да ће потврда о вакцинацији бити неопходна у наредних неколико недеља, а званичан повратак запослених у просторије Си-Ен-Ен-а је померен за 7. септембар због повећања броја оболелих од ковида-19 у САД.

Председник Си-Ен-Ен-а је рекао да сви који долазе у канцеларије у Лос Анђелесу, Вашингтону и Атланти од данас морају да носе маске, без обзира на вакцинациони статус, преноси Танјуг

Хил додаје да још неки амерички медији, попут Вашингтон поста и Вашингтон егземинера захтевају од радника да буду вакцинисани пре доласка у канцеларије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар