Италија уводи „зелене пропуснице“ за учитеље, путнике…

Зелена пропусница је дигитални или папирни сертификат који доказује да је неко примио бар једну дозу вакцине, да је негативан на тесту или да је недавно прележао ковид

Фото: AFP

РИМ – Италијанска влада данас је одлучила да учитељи морају да имају доказ да су имуни на ковид-19 пре него што се врате у учионице, а направљена је и такозвана зелена пропусница која је обавезна за путнике у возовима, авионима, бродовима и међуградским аутобусима.

Зелена пропусница је дигитални или папирни сертификат који доказује да је неко примио бар једну дозу вакцине, да је негативан на тесту или да је недавно прележао ковид, пренео је Ројтерс.

Са намером да убрзају вакцинацију како би сузбили високозаразни делта сој, влада је већ донела уредбу да ће од сутра пропусница бити обавезна за све који желе да обедују у унутрашњости ресторана, као и да користе низ услуга или спортских активности, јавља Танјуг.

„Избор владе је да зеленом пропусницом избегне колико год је могуће затварања и да обезбеди слободу”, рекао је министар здравља Роберто Сперанца.

Учитељи неће моћи да раде без сертификата након пет дана одсуства и неће бити плаћени.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар