Јунаци новог Нетфликсовог цртаног филма ЛГБТ особе

Геј мумијама гласове позајмљују двојица глумаца који су хомосексуалци – Крис Колфер и Ендру Ранелс, док „небинарном” бизону Фреду глас позајмљује „небинарна” глумица Езра Менас

Извор: iFamNews – Србија

„Ридли Џоунс“, нови Нетфликсов цртани филм намењен деци предшколског узраста, међу главним ликовима има и неколико ЛГБТ+ јунака.

Цртаћ прати девојчицу Ридли Џоунс која живи у музеју, а којој се током ноћи придружују митска бића и животиње, укључујући и небинарног бизона Фреда којег ословљавају са „они/оно”. Када девојчица упита остале чланове дружине да ли је Фред дечак или девојчица, они одговарају да је оно само Фред и да нема род. У разним епизодама се појављују и други ЛГБТ ликови, попут двојице тата, који су заправо мумије.

Они и заједно одгајају дете. Геј мумијама гласове позајмљују двојица глумаца који су хомосексуалци – Крис Колфер и Ендру Ранелс, док Фреду глас позајмљује „небинарна” глумица Езра Менас.

Од када се појавио 15. јула, цртани филм се налази у трендингу на глобалној Нетфликсовој листи и међу 10 најгледанијих серијала је на овој стриминг платформи, преноси Хедлајнер.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 4. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар