Гардијан: Невакцинисани леопард заражен корона вирусом у зоолошком врту у Сан Дијегу

Разболе се леопард. У зоо-врту у Сан Дијегу, потврђено је да снежни леопард који није био вакцинисан има ковид

Снежни леопард Рамил (Фото: Инстаграм)

Радници зоолошког врта у Сан Дијегу приметили су да је Рамил, деветогодишњи снежни леопард, у четвртак кашљао и да му је цурио нос, пише британски Гардијан.

Касније су два одвојена тестирања његове столице потврдила присуство корона вируса, наводи се у саопштењу зоолошког врта.

Рамил не показује додатне симптоме. Будући да кавез дели са женком снежног леопарда и два амурска леопарда, особље претпоставља да су све животиње изложене вирусу, кажу у врту и додају да су животиње у карантину и да их посетиоци не могу видети до даљег.

Нејасно је како се Рамил заразио.

Прошлог јануара, у сестринском објекту зоолошког врта, сафари парку у Сан Дијегу, група од осам горила заразила се корона вирусом од чувара који је био позитиван, али није имао симптоме.

Гориле, које су се у међувремену опоравиле, биле су први познати пример да је корона вирус напао мајмуне.

Случај је подстакао зоолошки врт да затражи експерименталну вакцину против корона вируса за животиње за хитну употребу.

Вакцина „Зоетиса“, компаније за заштиту животиња која је некада била део „Фајзера“, примењена је на врстама са највећим ризиком од заразе вирусом, укључујући неколико примата и великих мачака. Међутим, Рамил није био међу вакцинисаним јединкама.

За особље не постоји обавеза да буду вакцинисани, али невакцинисани запослени морају стално носити маске, кажу у зоолошком врту.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 25. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Последња вест је да је Рамил, преко поларне лисице Рамаде, адвокаткиње становника/становникиња врта, тужио чуваре и управника, те захтевао долазак шеклера из Србије који код Сандијежанске вртне фауне важи за шамана/шабана зооноза…

Оставите коментар