Индијски новинар: Мрзим Новака Ђоковића као да је фашиста

Да морам да изаберем једног играча да игра тенис за мој живот, не бих изабрао Ђоковића, чак и да знам да ми је то једина шанса да останем жив, написао Шајам Камал

Новак Ђоковић (Фото: З. Шапоњић)

После освајања шестог Вимблдона и 20. Гренд слем трофеја, Новак се изједначио на вечној листи са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером, па сада више Шпанац и Швајцарац тешко да имају аргументе против њега у ГОАТ трци.

Зато не изненађује појава све већег броја стручњака жељних славе из тениског света који преко Новака покушавају да се пробију. Један од таквих долази са портала „Спортскида“.

Аутор је индијски новинар Шајам Камал и назив текста је „Зашто не могу да навијам за Новака Ђоковића“.

„Да морам да изаберем једног играча да игра тенис за мој живот, не бих изабрао Ђоковића, чак и да знам да ми је то једина шанса да останем жив“, објашњава Камал и наставља:

„И поред свега, морам да признам да је Ђоковић вероватно најбољи тенисер свих времена, иако још траје та дебата. Мрзим га као да је фашиста. Зашто? Зато што је његова мајка Дијана 2008. године рекла ,краљ је мртав, живео краљʻ, када је Ђоковић победио Федерера у Аустралији 2008. године. Када сам 13 година касније видео да је његове име поново на зиду на Вимблдону, сетио сам се са коликом га страшћу мрзим. Али, он је и даље овде. Бољи је од Надала и Федерера. Све има боље од њих, све је на његовој страни.

Како је постао најбољи? Видели сте у финалу Вимблдона, последњи поен. Играо је 11 удараца на 2:1 у сетовима и 5:3 против једног Матеа Беретинија и чекао да он погреши. То је добар потез, али ко воли такав тенис?

Дуго сам размишљао зашто га толико мрзим. Вероватно због хладнокрвности и тог ,мртвогʻ стила. Ако сте навијач Надала и Федерера имате шта да волите. Овако… Јесте он најбољи и превише је добар да би били узбуђени око њега. Непобедив је.

Ако звучим огорчено, то је зато што јесам“, стоји у колумни.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 14. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Mislim da smo komotno mogli i bez saopštavanja ove gluposti…Bar za one koji znaju kakvih sve budala ima u svijetu, pa i u Indiji.

  17
 2. Шта ти је штокхлмски синдром.Овај бедник је прихватио начин мишљења свог бивчењг а вероватно и садашњег газде.

 3. Значи не мрзи га само запад…..

 4. @Слађана:
  „Значи не мрзи га само запад….“

  Запад није само географско-политичка одредница.

  Запад је и стање духа. Боље речено, злостање духа.

  А зло мрзи на правду, слободу и истину.

  Дакле, мрзи га само Запад.
  QED

Оставите коментар