Кривокапић, Бечић и Абазовић против нових избора: Неприхватљиво уплитање страног фактора

Против смо рушења ове Владе и одржавања нових парламентарних избора јер је Црној Гори потребна стабилност, стоји у заједничком саопштењу Кривокапића, Абазовића и Бечића

Фото: Саво Прелевић/Вијести

ПОДГОРИЦА – Лидери три владајуће коалиције у Црној Гори Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић саопштили су данас да су против рушења Владе и одржавања нових избора као и да је неприхватљиво уплитање страног фактора у решавање унутрашњих питања која се тичу државе Црне Горе. Кривокапић је предводио коалицију окупљену око Демократског фронта (ДФ) на изборима, Бечић је лидер Демократа, а Абазовић УРА.

Оставку премијера Кривокапића тражи Демократски фронт (ДФ), најјачи савез владајуће већине а претходних дана су лидери тог савеза и Кривокапић међусобно разменили низ тешких оптужби.

Лидери странака које чине парламентарну већину састаће се у четвртак у 17 часова како би разговарали о даљим корацима у циљу превазилажења актуелне политичке кризе која је посебно ескалирала после смене министра правде Владимира Лепосавића на захтев премијера и усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници.

У заједничком саопштењу Кривокапића, Абазовића и Бечића се наводи да изборна победа остварена 30. августа 2020. године представља највећу вредност њиховог политичког рада и изнад је личних и партијских амбиција, преноси Бета.

Актуелна Влада, како су навели, ужива пуну подршку потписника саопштења, а о евентуалним променама у њеном саставу и начину деловања неопходно је спровести отворен и конструктиван дијалог између Владе и парламентарне већине.

„Против смо рушења ове Владе и одржавања нових парламентарних избора јер је Црној Гори потребна стабилност, уз неодложно спровођење коренитих реформи”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, свако решење за излаз из тренутне политичке кризе, мора уважавати међусобне разлике конституената власти о појединим питањима која су протеклих месеци актуелизована деловањем дела парламентарне већине и бивше власти.

„Будуће деловање Владе треба да буде усмјерено на четири теме: економски развој, придруживање државе Европској унији, борбу против корупције и организованог криминала и реформу изборног законодавства”, каже се у реаговању.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. ЕВО ЗОРЕ, ЕВО ДАНА, ЕВО ЗДРАВКА И ДРИТАНА!

    Ђедо и његов политички експонент Кривокапић, „то је нама наша борба дала“.

    Крив је народ (онај део народа, свакако не сви јер нису сви насели) јер је глуп као и овај народ овде кад се помамио јер је „освежило“, а глупаци су гори од зликоваца јер зликовац може да начини предах у чињењу зла а глупак никад не може да престане са глупостима.

Оставите коментар