Милорад Додик: Ко је гласао за црногорску Резолуцију о Сребреници, није добродошао у РС

Овим чином доношења поменуте резолуције црногорска Скупштина се претворила у антисрпско политичко позориште, рекао Додик

Милорад Додик (Фото: А. Васиљевић)

БАЊАЛУКА – Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да сви посланици у Скупштини Црне Горе који су гласали за Резолуцију о Сребреници нису добродошли у Републику Српску, јер њихова одлука представља директан удар на РС и српски народ.

„Овим чином доношења поменуте резолуције црногорска Скупштина се претворила у антисрпско политичко позориште”, рекао је Додик, пренела је Бета.

Он је упитао какве везе има Црна Гора са трагичним дешавањима у БиХ и какав је мотив за доношење таквог једног акта, који је, како је навео, „донет безочно и без аргумената, без обзира да ли је реч о њиховом личном ставу или је у питању испуњавање интереса антисрпских страних налогодаваца”.

„Поставља се и питање зашто опозиција из Републике Српске сада све време ћути, а отворено су се хвалили добрим односима са Алексом Бечићем, Дританом Абазовићем и још некима. И кад су већ у тако добрим односима зашто се нису изборили да спрече усвајање ове срамне антисрпске резолуције”, казао је Додик.

Према његовим речима, нико из опозиције није изашао и јасно и гласно осудио тај „непријатељски чин својих политичких пријатеља из Црне Горе”.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Резолуција ЦГ Скупштине о Сребреници је „срамна антисрпска резолуција“ — кратко и јасно.

Оставите коментар