Доста је било: Жао нам је жртава али у Сребреници није било геноцида

Покрет “Доста је било” оценио да је у целом региону Сребренице за време рата било око 6.000 жртава од чега су око 40 одсто биле српске

Камен у Меморијалном центру Сребреница – Поточари (Фото: Википедија)

Покрет „Доста је било” (ДЈБ) саопштио је данас, поводом усвајања Декларације о Сребреници у црногорском парламенту, да је том покрету жао свих невиних жртава али да у том граду „није почињен геноцид”.

„У Сребреници је 1995. године почињен страшан злочин и мрља је на лицу српског народа и свих српских жртава од Јасеновца до данас. Прича о ‘геноциду’ је политички пројекат колонизатора. У ту сврху број жртава је фалсификован и вишеструко је већи од стварног”, навео је покрет ДЈБ.

Тај покрет је оценио да је у целом региону Сребренице за време рата било око 6.000 жртава од чега су око 40 одсто биле српске.

„Комисија коју је предводио израелски историчар Гидеон Гајф је проценила да укупан број бошњачких жртава на територији Сребренице не прелази 3.714. Велики број њих, баш као и српских жртава, је страдао у борбама, посебно у повлачењу из Сребренице према Тузли”, наводи се, преноси Бета.

У саопштењу се додаје да је пропаганди колонизатора стваран број невиних жртава био премали па су „систематски подигли број жртава на више од 8.000 Бошњака”.

„Управо та лаж је сада, уз гласове Мила Ђукановића, Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, претворена у закон у Црној Гори”, навео је ДЈБ.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар