Отац Гојко Перовић: Црква не стоји иза Кривокапића и његове владе

Црква нема везе са вођењем Владе Здравка Кривокапића, изјавио ректор цетињске Богословије о. Гојко Перовић

Отац Гојко Перовић (Фото: Sputnik/Никола Бижић)

Ректор цетињске Богословије Гојко Перовић изјавио је данас да од оног момента када је Здравко Кривокапић постао мандатар, а посебно када је постао премијер, он више нема никакве организационе копче са Црквом, односно да Црква не стоји иза њега и вођења политике његове Владе.

“Црква нема везе са вођењем Владе Здравка Кривокапића. Неумесно је што нас сада неки позивају у простор где нам није место. Политичка партија је комад целине, а црква је целина која све обједињује и позива на јединство“, рекао је Перовић у емисији „У жижи“ на ТВ А1.

Он је додао да Цркви није место у политичком животу Црне Горе, преноси Борба.ме.

„Ако је било прошле године због оног антицрквеног и антиуставног закона, више није“, истакао је Перовић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Krivokapica na vlast je dovela Crkva, znaci rektore, vi ste saucesnici u ovome zlu. Saucesnici su uvek odgovorni.

  12
  3
 2. Ovaj pop Gojko Perovic, inace rodjak Miska Perovica iz Vijesti, je **** *** licno, glavom i bradom, na silu, doveo Krivokapica Demokratskom Frontu i jadnom srpskom narodu. On je glavni krivac za ovo stradanje i nesrecu koju trpi ceo srpski narod. Da ima pravde za ovo bi morao da odgovara.

  11
  1
 3. Гојко Перовић ЛИЧНО одабрао свог племеника и пријатеља Здравка Кривокапића (чак и бестидно уцењивао) па сад пилатовски пере руке од њега.
  Гојков избор, Амфилохијев благослов. – Здравко Кривокапић, проф. Машинства (и машински инжењер) који предаје Информатику на Цетињској богословији на којој је Гојко Перовић ректор.
  Да не би Београда и нас који смо причали о дискриминацији Срба у ЦГ када су они сами бирали да ћуте ко заливени данас би сви били Црногорци, премијер Игор Лукшић, скупштинску већину чиниле „здраве снаге ДПС“, а о аутономној „Православној Цркви у ЦГ“ и о моштима св. Василија одлучивао Мевлудин Нухоџић.
  Meђутим, дискриминација се наставља према онима којих и даље нема ни приближно 30%(колико је Срба на попису) у Савету РадиоТелевизијеЦГ, судству, полицији, међу директорима школа, АНБ и државној управи, који и даље немају Српско народно позориште или друге из државног буџета финансиране културне институције…
  Они који оправдавају Здравка К. и Гојка П. сад већ то раде као coping mechanism јер не могу да се носе с тиме да су опет изиграни и поражени, а тек ће бити издаја, изневеровања и механизама за савладавање. Полако ће се остварити свако од пророчанстава Пеђе Вукића јединог подловћенског Тајновидца. Све досад је предвидео, док су га сви, пре свега његови у Митрополији и на Цетињу називали лудим и исмевали (иза његових леђа).
  Ако постоји „народ у ЦГ“ онда он ово већински подржава јер је 55 од 81 посланика гласало за ово.
  То је преко 2/3! Квалификована уставотворна већина.

  10
  2

Оставите коментар