Компанија Нордеус основала фондацију за развој образовања у Србији

Инвестиција од 3 милиона долара у Нордеус фондацију биће највећа у историји компаније

Фото: Стартит.рс

Гејминг компанија Нордеус основала је фондацију с почетним буџетом од 3 милиона долара, како би подржала развој образовања у Србији.

Нордеус жели додатно да подржи развој креативности и иновација у школама, фокусирајући се на квалитет учења и употребу дигиталних технологија. Фондација ће настојати да подржи интердисциплинарни приступ образовању који децу ставља у средиште образовног процеса.

„Квалитетно образовање је основа будућег успеха сваког детета, али и темељ одрживог развоја наше државе и друштва. Као такво, унапређење квалитета образовања које развија компетенције, вештине и знања потребна за живот у 21. веку, одговорност је свих нас“, рекао је Бранко Милутиновић, суоснивач и генерални директор Нордеуса.

Он је нагласио да својој деци дугујемо образовање које ће им донети бољу будућност у Србији.

„Поносни смо на све што смо постигли у претходној деценији, а сада желимо да се фокусирамо на будућност, и да подигнемо наше пословање и подршку развоју нашег друштва на виши ниво. Покретањем Нордеус фондације желимо да подржимо стварања окружења које ће деци омогућити да своје неограничене потенцијале, интересовања и таленте открију и развију, у игри и сарадњи са другима“, додао је Бранко Милутиновић.

Компанија Нордеус је за подршку најмлађима и њиховим родитељима током протеклих 10 година уложила више од милион долара, а инвестиција од 3 милиона долара у Нордеус фондацију биће највећа у историји компаније.

Наслов и опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 7. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар