Дритан Абазовић: Црна Гора ће и ове године послати представника у Книн на обележавање Олује

Што се мене тиче, све су жртве исте и исказујем велику жал и бол, у лично и у име владе, према свим жртвама независно од њихове националне, верске или било које припадности, рекао Абазовић

Дритан Абазовић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Црна Гора ће и ове године послати свог представника у Книн на обележавање војно-полицијске акције Олуја, највећег егзодуса српског народа из Хрватске током последњег рата.

То произлази из одговора потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, који је на посланичко питање одговорио да влада својим активностима неће, како је рекао, предузети ниједан корак који би довео до нарушавања регионалне сарадње на Западном Балкану.

“Не желимо да на било који начин будимо духове прошлости. Желимо да будемо партнерска земља, пацифистичка и позивам и вас да нам у томе помогнете. Што се мене тиче, све су жртве исте и исказујем велику жал и бол, у лично и у име владе, према свим жртвама независно од њихове националне, верске или било које припадности”, рекао је Абазовић у парламенту.

Абазовић је то рекао у одговору на питање посланика Демократског фронта Јована Вучуровића да ли ће и ове године бити послат представник Црне Горе на обележавање Олује.

Вучуровић је претходно рекао да очекује да представник Црне Горе у августу неће учествовати у Книну у “обележавању етничког чишћења и масовних злочина над српским народом”.

“Црна Гора нема шта да тражи тамо где се слави и велича усташтво и злочини над српском децом, женама и старцима”, рекао је Вучуровић, а пренео Танјуг.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Он изгледа не зна шта је жртва а шта убица. Олуја слави убице, оне који су прогонили и убијали народ (обичан народ, цивиле, жене, децу, старце), и то зато што су били Срби. Олуја не обележава било чије жртве. Заправо, слави то што су неки постали жртве захваљујући њиховој акцији.
    Ако је и од Дритана, много је.

    13

Оставите коментар