ГО СНС: Уједињење са СПАС-ом, констатована оставка Небојше Стефановића

Александар Шапић изабран је на седници за потпредседника Главног одбора

Одлука о уједињењу Српске напредне странке и Српског патриотског савеза донета је једногласно на седници Главног одбора СНС-а у Комбанк дворани.

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић рекао је да су припремили декларацију која ће бити важан документ у раду те странке.

„За нас је важно да радимо на јединству Србије. Да се боримо за јасну већину која ће да доноси резултате. Резултат, то је нова парадигма политике СНС-а. То је оно што остављамо иза себе. Зато сам желео и учествовао у преговорима са господином Шапићем, јер сам желео не да стално цепамо политичке организације, него да покажемо одговорност и да можемо да се уједињујемо. Да наша велика породица, наша странка доводи људе. Наша странка не сме никада да буде оно што су биле неке друге политичке странке“, рекао је Вучић.

Каже да СНС мора да води рачуна о интересима народа.

„Сагласили смо се око свих најважнијих циљева и мислим да је важно да велике догађаје који нас очекују, пред велике притиске и пред изузетне резултате које постижемо у економији и здравству, да нам је важно да имамо нове људе, и да се припремимо за Скупштину странке. Скупштина странке ће бити одржана између 21. и 24. октобра. Имаћемо више пленума, доносити важне одлуке, препоруке за рад странке на терену и програме за будућност до 2030. године“, казао је Вучић.

На основу члана 15. Статута, главни одбор донео је одлуку да чланови СПАС-а у целини приступе СНС-у.

„Констатујем да смо једногласно прихватили наше пријатеље“, истакао је председник Вучић.

Александар Вучић прочитао је и текст декларације уједињења СНС-а и СПАС-а, који ће, како је рекао, бити један од темељних политичких докумената Српске напредне странке за будућност.

Шапић потпредседник Главног одбора

Након што је Главни одбор СНС-а донео одлуку о уједињењу, председник СПАС-а Александар Шапић ушао је у салу у којој заседа Главни одбор.

Александар Вучић и Александар Шапић

Шапић се затим придружио функционерима СНС-а и сео поред председника Вучића, који је њему и члановима СПАС-а пожелео добродошлицу.

Александар Шапић је на седници изабран за потпредседника Главног одбора.

„Не трошите енергију у међустраначким обрачунима, биће темељних промена“

Вучић је најавио да од 1. септембра крећу изборне радње у сусрет Скупштини странке крајем октобра и да ће у странци бити темељних промена.

Поручио је чланству и функционерима да не троше енергију на међустраначке обрачуне, јер ће у супротном бити искључени из СНС-а.

„Нећу више да чујем да је неко снимао оног ко му је председник у општинском одбору и да то шаље оним најгорима у Србији и да њих користи у политичким обрачунима унутар странке“, поручио је Вучић.

„Добио сам оставку Небојше Стефановића“

Председник СНС-а рекао је да је добио оставку Небојше Стефановића на место председника Градског одбора странке.

Потпредседник СНС-a Милош Вучевић изјавио је да је на седници Главног одбора странке констатована оставка Небојше Стефановића на место шефа београдских напредњака, а да се није расправљало о оставкама и сменама било кога у извршној власти.

„Уништавали су живот мом детету и мом брату“

Поручио је окупљенима да „не дирају децу политичким противницима“.

„Морамо да се разликујемо од њих, они су уништавали живот мом детету и мом брату, борићемо се против њихове политике“, поручио је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 29. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар