Северна Македонија протерала једног руског дипломату

Министарство спољних послова је у сагласности са чланом 9 Бечке конвенције за дипломатске односе протерало једног руског дипломату из Северне Македоније

Фото: Пиксабеј

СКОПЉЕ – Један руски дипломата протеран је из Северне Македоније, саопштило је данас Министарство спољних послова те земље. Како се наводи, Министарство спољних послова је у сагласности са чланом 9 Бечке конвенције за дипломатске односе одлучило да једног дипломату Амбасаде Руске Федерације прогласи за непожељну личност у Северној Македонији.

Прецизира се да је 14. маја у просторије тог Министарства био позван руски амбасадор у Скопљу и да му је тада „уручена нота којом се налаже да наведени дипломата напусти територију Северне Македоније у року од седам дана”, преноси Бета.

У саопштењу Министарства спољних послове Северне Македоније се не прецизира који је руски дипломата протеран и због чега.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Македонците чачкају мечку…

  2. Видела жаба да се коњ поткива, па и она дигла ногу.
    Следећи потез јој је да се изјасни против наставка изградње Северног тока 2.
    Али за власт у Србији С. М. остаје пријатељска земља, као и Словенија и слични фолиранти – провидни чак и обичном, просечно промућурном грађанину Србије.

Оставите коментар