Сергеј Наришкин: Лондон уместо дијалога иде на конфронтацију са Москвом

Морамо признати да не можемо наћи никакво рационално објашњење за ову политику, казао директор руске спољнообавештајне службе

Сергеј Наришкин (Фото: Максим Блинов/Спутњик)

Велика Британија креће ка отвореној конфронтацији са Русијом уместо да развија дијалог, изјавио је директор руске спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.

„Уместо да развија дијалог, Велика Британија се креће ка отвореној конфронтацији са Русијом. Нама је то тужно. Морамо признати да не можемо наћи никакво рационално објашњење за ову, по нашем мишљењу, кратковиду политику“, рекао је Наришкин у интервју за „Би-Би-Си“.

Према његовом мишљењу, да би се успоставио дијалог између Москве и Лондона, неопходно је „да се удаљи од узајамних неоснованих оптужби“.

„Сматрамо да је сарадња између наших двеју земаља у интересу јачања стабилности и међународне безбедности једноставно неопходна“, додао је Наришкин.

У марту је амбасадор Русије у Лондону Андреј Келин рекао да Русија и Велика Британија настављају да сарађују у економским и културним питањима, али у политичком плану односи између земаља су „практично мртви“. Келин је такође додао да британске власти својим поступцима не остављају простора за политички дијалог.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Енглези би да поврате стару “славу“ преко леђа Русије. Неће да сарађују, њима ће се обити о главу.
    Руси су још увек мекани, чека се да отврдну.

Оставите коментар