Енглески амбасадор са Небојшом Стефановићем: Британија остаје у КФОР-у до 2023. 

Хоган-Херн потврдио одлуку своје владе о наставку учешћа британских трупа у мисији КФОР на Косову до 2023. године

Дејвид Хоган-Херн и Небојша Стефановић (Извор: Министарство одбране)

Званичник Министарства одбране Велике Британије Дејвид Хоган-Херн је у разговору с министром одбране Србије Небојшом Стефановићем потврдио одлуку своје владе о наставку учешћа британских трупа у мисији КФОР на Косову до 2023. године, уз повећање бројног стања свог контингента.

Хоган-Херном, директор у Министарству одбране за евроатланску безбедност и Стефановић су у Београду разговарали у оквиру билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике, саопштило је српско министарство.

Истакли су значај унапређења војно-економске сарадње.

План билатералне војне сарадње и резултати билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике, истакли су, представљају добру основу за реализацију посете британског министра одбране Србији ове године.

Стефановић и Хоган-Херн су разговарали и о мултинационалној вежби „Платинасти вук“ која ће у јуну бити у Србији, уз учешће 70 припадника британских Оружаних снага. Британски званичник је најавио је да ће „Дану високих званица“ током те вежбе присуствовати и британски министар одбране Бен Волас.

Опрема: Стање ствари

(N1, 18. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Нема да бринемо до 2023. а онда ћемо опет да молимо енглезе да нам штите Србе на Косову још до 2026 док им не дојади па остану до краја века.
    Биће то велика победа ове владе и прецедника, за славље и историју.

  2. Шта мислите, ко се више брине о Косову, Стевановић или енглески амбасадор? Па зар Слина до сад није показао с ким се и због чега виђа? Треба се нагодити са ћевабџијом.

    3
    1

Оставите коментар