Муамер Зукорлић: Предложени закони неуставни и мењају наш традиционални етички образац

Посебно је проблематично што одређена решења имају амбицију да мењају наш традиционални културни и етички образац, рекао је Зукорлић

Муамер Зукорлић (Фото: Н1)

Председник Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић казао је за Вечерње новости да предложени закони о родној равноправности и заштити од дискриминације, имају за циљ да се грађанима наметне нови образац живота и размишљања, који поништава све традиционалне вредности по којима грађани Србије живе стотинама година. Зукорлић је рекао да су законски предлози лоше припремљени као и да је више одредба супротно је Уставу.

„Посебно је проблематично што одређена решења имају амбицију да мењају наш традиционални културни и етички образац. На то не можемо да пристанемо јер би значило отварање нове странице у политичком, културном и моралном дискурсу грађана Србије“, рекао је он.

Додао је да се нада да скупштински одбор неће усвојити те предлоге закона, као и да ће СПП понудити све аргументе како би убедили већину посланика да те законе не подрже.

Доказујемо да је могуће бити партнер, а не полтрон

Говорећи о најављеном уједињавању Српског патриотског савеза (СПАС) са Српском напредном странком, Зукорлић је навео да је за њега то логична и разумљива ствар, оцењујући да би и друге мале странке требало да крену истим путем „уместо што користе снагу напредњака за излазак на изборе“.

„То се, међутим, на СПП не односи. Ми јесмо мала странка, али по програму и идеологији смо најистанчанија опција на политичкој сцени. Доказујемо да је могуће бити партнер, а не полтрон, да је могуће бити аутентичан Бошњак и муслиман, а не бити противник Србије и већинске власти“, навео је Зукорлић.

Патуљаста опозиција није никоме у интересу

Зукорлић је казао и да не очекује ништа „сензационално“ од међустраначког дијалога о изборним условима, у којима и сам учествује, наводећи да очекује већу излазност странака на изборе јер су „многи схватили да је бојкот била грешка“.

„Најозбиљнији уступак власти вероватно ће бити одлагање парламентарних избора, како они не би били заједно са локалним и председничким. Патуљаста опозиција није никоме у интересу“, оценио је лидер СПП.

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/Н1, 17. 5. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар