Побједа: Горан Свилановић саветник црногорске Владе за реформе и интеграције

Не саветујем лично премијера Кривокапића, већ радим са министром финансија Спајићем и то само у оном делу који се тиче евроинтеграција, рекао Свилановић

Горан Свилановић (Фото: Танјуг/Оксана Тоскић)

Бивши генерални секретар Савета за регионалну сарадњу и некадашњи министар спољних послова државне заједнице Србија и Црна Гора Горан Свилановић главни је саветник Владе Здравка Кривокапића за економске реформе и европске интеграције, објавила је „Побједа“.

Позивајући се на неименоване изворе из парламентарне већине, лист наводи да Свилановић не саветује лично Кривокапића, већ је у тиму министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића кога саветује за кључна питања економских реформи и европских интеграција.

Свилановић је у изјави за „Побједу“ потврдио да саветује Владу премијера Кровокапића.

„То није ништа необично, Црна Гора је од свих држава региона најдаље одмакла у европским интеграцијама“, навео је Свилановић, додајући да је у Црној Гори у том својству био већ два пута.

Он је рекао да Владу саветује до 15. маја и да га очекује још један одлазак у Подгорицу.

„Не саветујем лично премијера Кривокапића, већ радим са министром финансија Спајићем и то само у оном делу који се тиче евроинтеграција“, рекао је Свилановић.

Уз подсећање на биографију Свилановића, лист наводи да је он ретко коментарисао политичка питања у Црној Гори, али је снажно подржавао њен проевропски и прозападни курс, укључујући и чланство у НАТО.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Можда је неко и заборавио нашег друга Сократа, али тамо где треба – никако! Још како га се сећају.

    10
  2. Potpisao Prevlaku. Možda i najogavnija njuška.

Оставите коментар