Котор: Вандализам испред Цркве светог Николе

Групица Которана је вршила нужду на улазним вратила Цркве светог Николе а потом су вређали попадију на националној основи

Црква Светог Николе у Котору (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Најмање четири особе у ноћи између 2. и 3. маја вријеђале су попадију Ивану Кривокапић, супругу которског свештеника Немање Кривокапића, након што их је упозорила на недолично понашање.

Которани су  вршили нужду (уринирали) на улазним вратима цркве Светог Николе у Старом граду, а када их је супруга которског пароха, са прозора оближњег парохијског дома, критиковала због тога, почели су да је вријеђају и на националној основи. Она је рекла да су такође бацали стаклене предмета према њеној кући и наставили да је вријеђају и да јој пријете. Госпођа Ивана је позвала полицију и одмах након пријаве, полицијска патрола је упућена на лице мјеста

„Одмах је на лице мјеста упућена патрола која је у близини… Испред кафе бара ‘Карампана’ примијетили су неколико лица, да би се та група удаљила трчећим кораком када су опазили полицајце… Након обављеног разговора са И. К. и предоченог снимка са лица мјеста, оперативним радом дошло се до податка да су на тргу била присутна четири лица. Три лица су обезбијеђена и од њих су прикупљена обавјештења“, казали су из УП и додали да је о догађају обавијештен и дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору.

„Који је саопштио да ће се изјаснити о квалификацији дјела након прикупљених обавјештења, снимака са надзорних камера и других доказа. Рад полиције на утврђивању свих чињеница и идентификовању лица, као и њихове појединачне одговорности у овом догађају је у току“, рекли су из Управе полиције, а Аџић, Банићевић и Кривокапић ноћ провели у притворским просторијама.

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 4. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. E da je živ pok. prota Momo Krivokapić, istukao bi ove bitange da nikad više ne pomisle da ovako nešto urade. Ovo je sunovrat C.Gore.

Оставите коментар