Галуп: Свакој другој особи смањени приходи због пандемије

У САД је 39 одсто становништва привремено престало да ради због пандемије

Фото: CNN

Свакој другој особи у свету смањени су приходи због пандемије корона вируса, а људи у сиромашним земљама посебно су погођени губитком посла и скраћењем радног времена, показало је данас објављено истраживање агенције Галуп.

У анкетирању је учествовало 300.000 људи из 117 земаља, а резултати су показали да је половина оних који имају посао зарадила мање због пандемије, преноси Ројтерс.

То значи да је пандемија погодила 1,6 милијарди одраслих људи широм света.

„Широм света, ти проценти су се кретали од 76 одсто у Тајланду до 10 одсто у Швајцарској”, навео је Галуп.

У Боливији, Мјанмару, Кенији, Уганди, Индонезији, Хондурасу и Еквадору, више од 70 одсто анкетираних рекло је да су зарадили мање него пре пандемије корона вируса, док је у САД 34 одсто испитаних рекло да су имали мање приходе.

Криза изазвана корона вирусом посебно је погодила жене, које су углавном запослене у слабо плаћеним секторима, попут малопродаје, туризма и прехрамбених услуга.

У 57 земаља, међу којима су Индија, Зимбабве, Филипини, Кенија, Бангладеш и Салвадор, више од 65 одсто испитаника рекло је да су због пандемије престали да раде на неко време.

Најмање људи је престало да ради у развијеним земљама са високим приходима, па је тако свака десета особа у Аустрији, Швајцарској и Немачкој привремено престала да ради, пренео је Танјуг.

У САД је 39 одсто становништва привремено престало да ради због пандемије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Обмана је најјаче оружје Новог Светског Поретка. Да би било успешно оно мора да има у свом почетном кораку неку “истину”, нешто од чега креће у напад на наш мир, добростање, ум. То је или неки “закон” или нека “наука” (обично “21. века”), нешто што ви као анти-социопата и анти-психопата примате као логично и за опште па и ваше добро. А онда креће Лукавство Ума и Спиновање и закона и науке, креће Обмана, подјеб-зајеб технологија истражних радњи, вештачења особа и предмета, и то тамо где су “ауторитети” пред којима грађанин и треба и жели да покаже невину покорност јер жели да га заштите. И не слути да је Глибализам управо ту направио своју најглибавију Мочвару, унутар онога што је за “све”, што је за све грађане (грађанско), за сав народ (јавно, народно) – јер Глиб Глибализма највише презире управо то, демократичност и добронамерност, и Обмана се састоји у томе да тоталитарне механизме подмеће као демократске а Лаж као Истину, било неку за све важећу општу лаж, било појединачне лажи против појединаца који се перципирају као “неподобни”, а то постају чим покажу макар и сумњичавост а камоли јасно противљење СИСТЕМСKОМ криминалу. Јер, само системским криминалом може да се одржи генерисање и одржавање негативног новца, а он је неопходан за стварање Новог Светског Поретка и његове оштре Пирамиде.

    Цовид-19, болест од које се тешко умире а која много понижава и оштећује појединца и физички и психички, је социо-инжењеринг са далекосежним последицама. Уколико му се као таквом грађани не супроставе, прети не само Орвел него и Хаксли, његов “Врли Нови Свет”.

Оставите коментар