Вељко Делибашић: Да је остао жив, знало би се коме је било потребно праћење инспектора Јовића

Адвокат Делибашић каже да све што је откривено током тајног надзора само потврђује да је инспектор Јовић радио професионално

Вељко Делибашић (Фото: Инсајдер)

Адвокат Вељко Делибашић, који је бранио инспектора Дејана Јовића, за Инсајдер каже да је, формално правно, стављање мера тајног надзора извршено у складу са законом, али на основу лажне почетне информације.

Делибашић каже да све што је откривено током тајног надзора само потврђује да је инспектор Јовић радио професионално и да је о састанцима са особама из света криминала, и пре и после, обавештавао претпостављене.

„Проблем је онај почетак. Он није био регуларан. Ту је била лажна информација да је Дејан Јовић припадник организоване криминалне групе. Зашто је тај материјал важан? Важан је зато што се у том материјалу јасно види како Дејан Јовић ради. Дакле, тајним праћењем, извештајем полицајаца који га прате. Они кажу: „Тог дана у толико сати, на том и том месту се састао са тим и тим људима”. Такву белешку, путем видео записа, обезбеде као доказ да је тај састанак заиста био, али онда ви упоредите телефонске разговоре, па видите да Дејан Јовић позива своје претпостављене, свог начелника или начелника УКП или шефа београдске полиције па им каже у толико и толико сати, на том и том месту имам заказан састанак са тим и тим човеком.“

Дејан Јовић (Фото: Јавно.рс)

Адвокат Делибашић тврди да је Дејан Јовић о садржини сваког састанка не само обавештавао своје надређене већ је о томе сачињавао и извештаје. То потврђују и документа из тајног надзора.

Јовићевом браниоцу није познато од кога је потекла почетна информација на основу које је инспектор стављен на мере тајног надзора.

„Тај неко, на жалост не знам ко је, а можда ће се једног дана и открити, је дао лажну информацију инспекторима Одељења унутрашње контроле да је Дејан Јовић припадник организоване криминалне групе која врши тешка кривична дела, између осталих и убиства“, каже Делибашић.

Инспектор београдске полиције Дејан Јовић, који је прошле године правоснажно ослобођен оптужби за трговину утицајем, а убрзо потом преминуо, према сазнањима Инсајдера пре хапшења био је на мерама тајног надзора које су одобрене под неуобичајеним околностима. Шест месеци од почетка примене мера надзора, Јовић је ухапшен и тако склоњен из полиције и из истрага убистава у Београду које води његово одељење. Управо је Одељење у коме је Јовић био заменик начелника ухапсило Беливука као директног извршиоца убиства Милошевића и то само пет дана после ликвидације.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 30. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар