Санда Рашковић Ивић: Палма подводио девојке почасном конзулу Србије

Не знам да ли је педофилија код Палме заиста постојала, али оно што је постојало је подвођење, а Палма је један од стубова режима и то се данас види боље него икада, изјавила потпредседница Народне странке

Санда Рашковић Ивић (Фото: ФоНет/Ненад Ђорђевић)

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма 2011. године у Јагодини у присуству председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића подводио девојке почасном конзулу Србије, професору Роберту Вералдију.

„То ми је испричао Вералди и све се догодило пред сам крај мог мандата у Риму. Палма је позвао у Јагодину групу Италијана у којој су били Вералди, градоначелник Пескаре и неколико пословних италијанских људи, како би испитали могућности да инвестирање. Вералди ми је рекао да је био присутан и Дачић и да су дошле плесачице без гаћица“, рекла је Рашковић Ивић гостујући у Утиску недеље.

У саопштењу Народне странке наводи се да су девојке на тој журци плесале, а да је Марковић пришао Вералдију и питао га „коју је изабрао“.

„(Вералди) је рекао ‘не хвала, нисам заинтересован, нисам изабрао никога’. Палма је на то са згађеним изразом лица нешто рекао преводиоцу, који је после пренео Вералдију да је Палма рекао ‘ово је педер, нећу с њим да имам посла’“, рекла је Рашковић Ивић.

Она је навела да Марковићу то „није било довољно“, већ да је професору Вералдију „послао девојку у собу“, која га је чекала нага када је ушао у собу, као и да ју је он замолио да из собе изађе.

„Сутрадан Палма није хтео да седи поред нашег почасног конзула и рекао је да он не може да седи поред хомосексуалаца“, рекла је Рашковић Ивић.

Према њеним речима, италијанску делегацију у Јагодини су тада чинили интелектуалци у четрдесетим годинама, озбиљни и ожењени људи „који су у сваком погледу морално и интелектуално на свом месту“.

Рашковић Ивић је навела да не може да каже да ли су девојке које је помињао Вералди пунолетне или малолетне, али да је „свакако реч о подвођењу и проституцији, јер се нико није упознао у бару и на журци, него су оне доведене да би анимирале госте из иностранства“.

„Не знам да ли је педофилија код Палме заиста постојала, али оно што је постојало је подвођење, а Палма је један од стубова режима и то се данас види боље него икада. Врло је важно да се цела прича о подвођењу малолетница истера до краја и ово није питање политике, него људскости, јер су ови људи почели да нам улазе у куће и отимају женску децу за харем и зато се Србија оволико ускомешала“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је оценила и да се наводним жртвама не могу понудити апанаже или запослења „које оне можда добијају за ћутања и послушност“, али им се може понудити „слобода, да се не осећају као робље“.

„Ако су силовање могле да пријаве глумице које су биле деца када су силоване у школи Мирослава Алексића, ако је могла Данијела Штајнфелд да проговори о Браниславу Лечићу, онда би и оне требало да проговоре, али с тим да се сведоци и жртве максимално заштите“, закључила је Рашковић Ивић.

Председник Јединствене Србије оценио је да је Странка слободе и правде (ССП) оптужбе за педофилију и подвођење против њега изнео 20 дана након што је дошао у посед документа који наводно указује да је председник ССП Драган Ђилас тукао своју супругу.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 25. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Што је Рашковићева ћутала ОСАМ година, од 2012. до данас?
    Знала, али је тајну чувала зарад огромних привилегија.

Оставите коментар