Милан Рогановић: Per aspera ad Astra (Zeneca)

Да ли је, у ствари, обичан човек и директна и колатерална штета белосветских игара моћи?

Париска улица током првог закључавања, 18. 4. 2020. (Фото: Франсоа Жуло/АФП)

Одакле је вирус

Иако неки домаћи стручњаци наглашавају да су недавно међународни експерти из Светске здравствене организације одбацили теорију да вирус потиче из лабораторије и да му је порекло из слепих мишева, у извештају тима стручњака СЗО који је почетком ове године посетио лабораторију у Вухану у Кини, за коју се сматра да је епицентар збивања са овим вирусом, наилази се на мишљење научника Џона Вотсона који не одбацује могућност да је пандемија корона вируса почела када је вирус ,,побегао“ из Истраживачког института или лабораторије у Вухану.

Вирусолошка лабораторија, фотографија из 2017. године; једна од неколицине П4 епидемиолошких лабораторија у свету опремљених за рад са патогенима четврте категорије, опасним вирусима за које постоји висок ризик да се преносе са човека на човека (Фото: Џонатан Исли/АФП)

Директор СЗО Тедрос Гебрејесус на конференцији за медије у Женеви је, такође, изјавио да су све претпоставке и даље отворене у потрази стручњака за пореклом COVID- 19.

Експерти, али чији?

Сетимо се само са почетака пандемије како су исти ти стручњаци са сигурношћу тврдили да вирус није лабораторијски и да је са слепог миша прешао на човека, а све оне који су другачије мислили цензурисали или називали теоретичарима завере. Међу ,,завереницима“ је била и др Ли Менг Јан, вирусолог из Кине, која је још прошле године у свом извештају изнела доказе да је корона вирус створен управо у лабораторији у Вухану и то за само шест месеци. У научном раду који поред ње потписују још два аутора, објашњава се како SARS-CoV-2 има биолошке карактеристике који не одговарају природним зоонотским вирусима. ,,Теорија природног порекла, иако широко прихваћена, нема значајну подршку. Међутим, алтернативна теорија да је вирус потекао из истраживачке лабораторије строго је цензурисана у научним часописима“, пише др Јан.

Фото: Гети

Да ли су ово методе психолошког рата против човечанства који се користе за релативизацију целокупне ситуације, изазивање код људи још веће непознанице и неверице, а самим тим и још већег страха од могућих последица по здравље, одакле год да је вирус потекао? А свака претпоставка о пореклу вируса се може употребити у одређеном политичком тренутку. Баш као и вакцинација.

Још мало о вакцинама

Пре појава првих вакцина против COVID-19 даноноћно смо слушали поруке експерата како су вакцине једини спас, да ће нас оне заштитити и омогућити да се вратимо нормалном животу без маски, без ограничавања у кретању и контактима, да ћемо моћи нормално да радимо и путујемо. И шта се догађа?

Извор: Спутњик (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Три месеца од започињања вакцинације и даље се носе маске, ограничавају кретања, деца су на онлајн настави, многе земље са полицијским часом и закључавањем становништва, бројне привредне гране стоје или занемарљиво раде, многе услужне делатности на издисају, туризам замире. А број заражених, како званичници показују, и даље расте. И даље се обављају тестирања, у свакој особи тражимо потенцијално зараженог, зазиремо једни од других. Ако смо још раније упознати са тим да се вирус преноси капљично и аеросолом (кашљањем, кијањем, говором, у издахнутом ваздуху), зашто нам се и даље PCR тестирање ради узимањем узорка кроз нос из горњег спрата ждрела (назофаринкса), кад би по логици ствари брисеви могли да се узимају са слузнице ждрела или усне дупље, где би вирус такође могао бити, или да се ради анализа спутума болесне особе?

Пи-си-ар снаш’о квар

Јануара 2021.године СЗО признаје да је на почетку пандемије погрешила и по питању PCR тестирања, прихватајући препоруке из Дростен студије (Drosten RT-PCR Study – коју је наручила и финансирала Фондација Гејтс) да праг циклуса приликом тестирања буде 45, што је примењивано у многим лабораторијама широм света, а што би могло да даје пристрасне резултате. Ово признање значи да је процена ковид позитивних са прагом циклуса преко 35 потпуно неважећа. Како кажу критичари Дростен студије (Critique of Drosten Study), ако се помоћу PCR неко тестира као позитиван када се користи праг од 35 циклуса или већи, вероватноћа да је особа стварно заражена је мања од 3%, а вероватноћа да је резултат лажно позитиван је преко 97%! Ма, браво!

Све ће проћи, само ће истина остати.
Фјодор Михајлович Достојевски

Али и поред признања да се погрешило, нема ревизије података о броју заражених ни на светском, ни на државним нивоима, нема разумног промишљања о даљим епидемиолошким мерама. ,,Закључавања” у деловима Италије, Велике Британије, Француске и бројним другим земљама и даље трају, а број наводно заражених расте. И даље је глобалистичка агенда у готово свим медијима, цензурисано је свако другачије мишљење, бесомучна пропаганда вакцинације са недовољно познатим вакцинама. Чак и најаве присилне вакцинације.

Фото: Лорен Гиљерон/ЕПА-ЕФЕ

Рат „елита“ и ми, обични

Ових дана слушамо како су многе земље од Данске, Норвешке, Ирске, Холандије, Бугарске до Немачке, Француске и Италије обуставиле примену вакцине британско – шведског произвођача Астразенека због студија које показују да се код многих вакцинисаних као нежељена реакција појављују крвни угрушци. Да ли је то некима почела да се буди успавана савест па покушавају да заштите становништво од даље вакцинације или је ово само изговор за реципроцитет према овом произвођачу вакцина који је обећао да ће за еврoпско тржиште испоручити 180 милиона доза, а испоставило се да ће бити испод 90 милиона? Да ли елита ратује и између себе за позиционирање, за зараду, а не само против обичног човека? Да ли је, у ствари, обичан човек и директна и колатерална штета белосветских игара моћи? Или је потпуни вишак у неком будућем свету без истине, правде и морала?

Опрема: Стање ствари 

(iFamNews – Србија, 17. 4. 2021)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Odgovor na oba pitanja je, po mom misljenju, da. Nazalost. To nam se sve desava zbog moralnog posrnuca ljudskosti u nama svima.

Оставите коментар