Ентони Фаучи: И ако Астра Зенека буде одобрена, вјероватно нам неће требати

Имамо довољно вакцина за своје потребе и без Астра Зенеке, оценио је Ентони Фаучи

Ентони Фаучи (Фото: Факти)

(Sputnik.com, 2. 4. 2021)

Водећи амерички стручњак за заразне болести, др Ентони Фаучи, изјавио је да Сједињеним Државама можда неће требати вакцина Астра Зенеке, чак и ако је надлежна државна установа одобри. У изјави за Ројтерс, главни медицински савјетник Владе изјавио је да су власти САД обезбиједиле довољно вакцина за читаво становништво.

Упитан хоће ли Министарство здравља употријебити триста милиона вакцина Астра Зенеке купљених прошле године, Фаучи је рекао:

„Још се не зна. По мом мишљењу, имајући у виду уговоре склопљене с неколико компанија, имамо довољно вакцина за своје потребе и без Астра Зенеке.“

Вакцинациони пасоши неће бити обавезни

(Sputnik.com, 6. 4. 2021)

Др Ентони Фаучи, главни медицински савјетник предсједника САД, изразио је сумњу да ће савезна влада увести обавезу посједовања вакцинационог пасоша у САД.

„Сумњам да ће савезна влада гурати концепт вакцинационих пасоша. Можда ће бити укључена у провјеру да све буде поштено и непристрасно, али сумњам да ће бити предводник“, изјавио је Фаучи, напомињући да ће можда поједини независни ентитети одбити да послују с онима који нису вакцинисани. „Али Влада то неће наметати као обавезу.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading