САД: Наставник физичког добио отказ јер ученици нису носили маске током вјежбања на отвореном

Мислим да се људи просто нису супротставили, и одлучио сам да је вријеме да се супротставим, казао је наставник физичког Бредли Киз

Бредли Киз

(Summit News, 9. 4. 2021)

Наставник физичког Бредли Киз изјавио је новинарима у Њу Хемпширу да је добио отказ јер је одбио да тјера ученике да носе маску док су се бавили спортом на отвореном.

Киз је радио на Академији Пемброук. Обавезу ношења маске на отвореном Киз је назвао

„бесмисленим, безразложним, кукавичким пресе*авањем“.

„Нећу да дјецу гледам у очи и лажем им да маске имају икаквог дејства на отвореном, гдје дува вјетар и сија сунце“, образложио је Киз у писму надлежном управнику школе.

„Овакав суманути налог школе ускраћује дјеци јединствене прилике искључиво због безразложног страха и намјере да попут оваца извршавају оно што им се каже“, рекао је Киз, додавши на крају „да му дају отказ ако морају“, што је школа и учинила.

Киз је рекао да је хтјео да „скрене пажњу“ да људи олако прихватају драконска ограничења, додајући:

„Мислим да се људи просто нису супротставили, и одлучио сам да је вријеме да се супротставим.“

Свјетска здравствена организација савјетује да се током бављења спортом не носи маска јер смањује проток ваздуха и усљед знојења брзо постане влажна, што поред отежавања дисања подстиче стварање микроорганизама.

Флорида: Ученици упозорени да ће бити послати на „преваспитавање“ ако их ухвате без маске

(Summit News, 1. 4. 2021)

Ученици средње школе у Клирвотеру на Флориди (САД) упозорени су да ће ићи на „преваспитавање“ о важности ношења маске буду ли на простору школе виђени без ње.

У објави на школској интернет страници ученицима, наставницима, особљу и посјетиоцима даје се на знање да је маска обавезна на цјелокупном простору школе, као и у школским аутобусима.

У дијелу о „непридржавању“ говори се о казнама за прекршиоце правила.

„Ношење маске је питање јавног здравља. Ученици који не буду носили маску кад се то од њих тражи (или одбију да је носе), требало би прво да буду преваспитани о важности ношења маске.

Ако се ни по преваспитавању не подвргну, требало би се обратити студентском администратору.“

Правило о маскама остало је на снази иако гувернер Флориде Рон Де Сантис никад није прогласио обавезу ношења маске, и иако је Флорида једна од држава која је покушала да ограничења поводом ковида сведе на најмању мјеру.

Појам преваспитавања обично се повезује с комунистичким диктатурама.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Последња реченица је кључна за разумевање целе ситуације. Ово и јесте увод у комунистичку диктатуру, при чему економски односи остају (нео)либерално-капиталистички, али друштвени систем постаје тоталитарно-комунистички. Можда звучи као оксиморон, али довољно је погледати Кину, па све постаје јасније.

Оставите коментар