Здравко Кривокапић: Постигнут договор о усвајању тужилачких закона

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио да је постигнут договор око тужилачких закона

Здравко Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Премијер је поручио да је задовољан чињеницом да је скупштинска већина увидела да је његов предлог и предлог Владе Црне Горе, како да се реши питање тужилачких закона у најбољем интересу Црне Горе

Изражавам задовољство чињеницом да је скупштинска већина увидела да је мој предлог и предлог Владе Црне Горе, како да решимо питање тужилачких закона у најбољем интересу Црне Горе, у циљу испуњавања правде, а поштујући европске стандарде, саопштио је вечерас Здравко Кривокапић, председник Владе Црне Горе.

„Усвајањем поменутих закона, правда ће у Црну Гору стићи брже него што су се надали они којима се од љета причињава прољеће“, поручио је Кривокапић на Твитеру.

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је раније вечерас након састанка са представницима парламентарне већине да су постигли договор око тужилачких закона, те да ће у наредним данима текст доставити Скупштини Црне Горе.

Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) је након истог састанка између осталог казао да је „ДФ прихватио предлог Европске комисије (ЕК) и потпредсједника Владе Дритана Абазовића који кореспондира са препорукама којима би се јасно нормирале надлежности и Специјалног и Врховног државног тужилаштва и тужилачких организација“.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 11. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Премијер било где, ако власт не врши, и не повећава предност над опозицијом (плус ако њиховој политици попушта) биће ударан и од својих и од опозиције. Од својих због губљења оног што је до власти довело а од опозиције јер то тумаче као слабост. И на крају од народа.
  Али такве криминалце не хапсити 3 месеца од преузимања МУПа је катастрофа. Какво чекање, измена тужиоца, баш ови морају бити пржени па нек пуштају ако смеју.
  ма који ДФ и који Профа појединачно и колективно? ТО не постоји. Постојало је (и још постоји) ЗЛО тј ДПС и са друге стране сви који нису зло укључујући и оне (па и Профу) који су се пробудили тек кад је ЗЛО довело до банкрота (буџет) и нацизма (Закон о црквама) одједном.
  Па није о хапшењу ни ДФоваца и посебно срамотно покојног Митрополита одлучивало тужилаштво него полиција. А након хапшења и задржавања од стране полиције и предаје изјава кр пријава итд тужилаштво и суд одређују шта даље. Па нек пуштају фрајери.
  Потпуно је другачије кад полиција приведе лице задржи па уз пријаву (из апсане) преда лица суду и тужиоцима на надлежност.
  У том случају (пошто је муп прикупио доказе и узео изјаве па и формулисао кривичну пријаву) тужилац може само да тражи или не тражи од суда одређивање даљег притвора у складу са законом (јавност бекство докази понављање дела). Па нек два пут заредом не тражи – НЕМА ШАНСЕ!
  И само ко тако гледа има људски став (а и професионални) све остало су навијачи. Баш зато професионалци а људи са таквим ставом знају да ЗЛО никад не стаје и не нестаје само и да добро није довољно само то што је добро. Зато морају хапшења. За тa хапшења не требају тужиоци.
  Док им се (тужиоцима и судијама) лица са пријавама не приведу не зна се шта ће садашњи урадити а историја света је историја издаја тако да би многи били и те како спремни да гоне пријављене. Поготово тајкуне и секундарце. А да су фрајери да пуштају нема шансе. Од страха за себе.
  ДФ и није власт, нема их у власти, те је бесмислено њих окривљавати за било шта – јасно је да Криви је крив.
  А они (ДФ) су (ко и многи други) сви мислили да ће бити готово са чупањем микрофона и да Закон неће направити ефекат који је направио.
  Закон сам није али људи јесу.
  Хвала Богу и тим људима! Ништа више неће бити исто.

Оставите коментар