Здравко Кривокапић: Нисам издајник, нити ћу икада бити

Одлуку о томе да покренем смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића донео сам да бих вас сачувао, а не да бих вас издао, навео премијер Црне Горе

Здравко Кривокапић (Фото: ЕPА/ Boris Pejovic)

ПОДГОРИЦА – Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић је у отвореном писму народу Црне Горе поручио да није издајник, нити ће то икада бити, а да је одлуку о покретању смене министра Лепосавића донео тешка срца.

„Нећу издати ни земљу коју водим, ни све људе који су у мени видели наду да Црна Гора може васкрснути и засијати гордим сјајем каквим је сијала вековима”, навео је Кривокапић.

Он је додао да је одлуку о томе да покрене смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића донео тешка срца, поручивши: „Одлуку сам донео да бих вас сачувао, а не да бих вас издао”, преноси Танјуг.

Одлука је, иначе, уследила, након недавне изјаве Лепосавића да је спреман да призна да је у Сребреници почињен геноцид „кад се то и недвосмислено утврди”.

„Драги саборци, браћо и сестре, молим вас да разумете да борба за достојанствен живот није готова, него да је пренета на прљави терен политике у којем се подразумевају неки компромиси који не морају увек бити јасно уочљиви часном и поштеном свету, који је у ову борбу кренуо заједно са мном”, поручио је црногорски премијер у писму које преносе подгоричке Вијести.

Он је нагласио да као „човек на одговорној и важној државној функцији мора да узима више различитих фактора у обзир пре доношења сваке одлуке”.

„Да бисмо кренули даље у име коалиција победница августовских избора потписали смо споразум по којем због разнородности коалиција нећемо дирати стратешки курс земље. Договорили смо се да се нећемо делити у питањима која су ДПС-у служила као полуге преко којих нас је политички делио и држао у покорности”, изјавио је Кривокапић.

Премијер је додао да је у понедељак јавно иступио и рекао оно што му је на срцу, јер, како каже, само тако може да прича са својим народом.

„Након што сам јавно укорио министра Владимира Лепосавића, део вас ме је оптужио за издају. Поштени, дивни и часни народе Црне Горе, ја имам хиљаду мана, али издајник никад нисам био, нити ћу бити. Нећу издати ни земљу коју водим, ни све људе који су у мени видели наду да Црна Гора може васкрснути и засијати гордим сјајем каквим је сијала вековима”, поручио је Кривокапић.

Он је појаснио да предлог за смену министра Лепосавића није уследио само због изјаве о Сребреници.

„Лепосавић, али и сви министри ове владе, морају добро знати да личне ставове подреде опстанку владе. Овај тежак изазов подразумева да немамо луксуз изношења личних ставова ако су у супротности са споразумом који смо уласком у владу прихватили. Министар Лепосавић, кога сматрам паметним човеком, себи је допустио тај луксуз”, изјавио је Кривокапић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. “немамо луксуз изношења личних ставова ако су у супротности са споразумом који смо уласком у владу прихватили”

    Да ли то значи да ЦГ коалициони споразум садржи “геноцид” у СреБРЕници?!

    9
    1
  2. Да ли ико нормалан мисли да у окупираној земљи (Црна гора је у НАТОу) председник или премијер смеју да раде нешто без одобрења окупатора ? Госп. Кривокапићу леп Вам је састав, али чисто фолирање. Од када сте премијер увек лако можете да се вадите на повратак ДПСа. Баш згодно , зар не?

    7
    2
  3. Повратак ДПС је више него реалан. Срби су мањина у ЦГ а ако овако настви биће и довека. Зато се Кривокапић не вади већ говори истину коју види сваки паметан Србин.
    Математика је једно а жеље су друго.

    1
    4
  4. Треба пустити човека да ради свој тежак посао под тешким условима и крајње неповољним околностима.
    Политика је посао за себе и има своја правила.

    3
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading