Русија: Путин потписао закон по ком би могао још два пута да се кандидује за председника

Један од новоуведених амандмана је ограничење броја председничких мандата за једну особу и примењује се на досадашњег председника без обзира на претходне председничке мандате

Владимир Путин (Фото: Михаил Климентьев)

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон којим му се омогућава да се поново кандидује за председника Русије.

Закон је данас постављен на званични интернет портал правних информација, пренео је ТАСС.

Бројне одредбе закона усвојене су на основу амандмана поднетих на Устав.

Један од новоуведених амандмана је ограничење броја председничких мандата за једну особу.

Он се примењује на досадашњег председника без обзира на претходне председничке мандате и омогућава актуелном шефу државе да се још два пута кандидује за председника, јавља Танјуг.

Закон наводи да кандидат за председника Русије може да буде сваки држављанин Русије не млађи од 35 година који има пребивалиште на територији државе најмање 25 година и никада није имао држављанство или дозволу сталног боравка друге државе.

Ово правило се не односи на Русе који су раније имали држављанство друге државе која је примљена у Руску Федерацију у складу са савезним уставним законом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Divna vest is demokratske i bratske Rusije. Promeni ustav svakih par godina da bi jedan isti čovek i njegova oligarhijska klika mogla da i dalje vlada narodom od 150 miliona. Takve stvari se još uvek tolerišu samo u nekoliko zemalja uglavnom u dubokoj Africi i u Aziji. Ali, ako ne smeta njima, ne smeta ni nama. Međutim postavlja se pitanje da li ta Rusija uopšte kulturno i civilizacijski pripada Evropi. Svaka zemlja zapadno od Rusije je daleko odmakla kad se radi o poštovanju ustava i izbornih zakona. Vlast se cak prmenjala i u Srbiji, i u CG, Albaniji, Makedoniji, Armeniji, Gruziji itd. Jadna naša paćenička „braća“ oduvek hoće da budu kao Nemci i uvek o njima i nekom nebuloznom savezu sa njima pričaju, i sanjare, pa onda nadajući se da će im se snovi ostvarit samo ako izdaju i prodaju svoje najbliže, prave, prirodne i dokazane saveznike, a ne vide slepci koliki ih u stvari ponor deli sa zapadom i sa Nemcima.

  8
  4
 2. @Mali Perica

  Како само цвиле чак и најбезначајнији инструменти антируске пропаганде — кано гује у процепу.

  Хоће да промене то јест „демократизују“ власт у Русији е да би се ова уподобила горе наведеним нато микро колонијама, са становништвом мањим од предграђе Москве.

  Али то је немогуће колико и болно за вас натовско-сорошевске поклонике и још више за ваше газде/идоле.

  Него, западна антируска пропаганда недостатак нових идеја надокнађује ароганцијом и понављањем излизаних и потрошених шема, налик на ову коју епитомизира @Mali Perica.

  Њима смета и до беснила их доводи наводно то што је један човек на власти. Али крију, као гуја ноге, прави разлог, а то је континуитет стабилности и прогреса Русије очигледан (нарочито на међународном плану) у задњих 10-12 година.

  Најсрећнији су сорош-натовци били кад су деведесетих година, пљачкајући све вредно саграђено у совјетско време, Москву претворили у бордел и уз тероризам (у Москви и С.Петерсбургу) као и цивилни рат на Кавказу разарали сваку нормалност живота у Русији.

  Кад нису успели у оригиналном подухвату, сада им смета богатство олигарха а срце им крокодилским сузама плаче за судбином малог човека у руској провинцији који животари са 200-300 долара месечно.

  У стварности, разједа их завист а брига за сиромаштво малог човека је јефтина димна завеса која не може заклонити праве намере већ опробане, последњи пут од стране нациста — Drang nach Osten.

  Drang nach Osten је њихова давнашња идеја водиља која опстаје већ неких два века. Узгред речено, по самом имену је и ово мала димна завеса, јер у садашњем извођењу доминира преко-атлантски инспиратор и букаџија. Зарад јасноће ваљало би користити енглески превод. Онда би можда и Перице (мали и још мањи) лакше разумели ко то *ебе наше кокице а није наш певац.

  2
  4
 3. Јадна је земља која од 150 милиона становника има једног јединог родољуба. И после Тита Тито.

  5
  2

Оставите коментар