Доњецка народна република: Очекујемо да ће Доњецк бити први на удару

У случају офанзиве, на мети напада ће бити директно Доњецк, саопштио заменик министра за информисање ДНР Данил Безсинов

Фото: Тарас Грен/Министарство одбране Украјине

У самопроглашеној Доњецкој народној републици сматрају да ће, у случају да украјинска војска крене у офанзиву, на удару прво бити Доњецк.

„Ако смо до сада очекивали украјинску офанзиву у јужном и у северном делу ДНР (како би се Горловка одсекла од Доњецка), сада, у случају офанзиве, на мети напада ће бити директно Доњецк“, сматра заменик министра за информисање ДНР Данил Безсинов.

Међутим, председник самопроглашене републике Денис Пушилин у интервјуу јутјуб-каналу „Соловјов лајв“, подсетио је да ДНР поседује војску и да ће знати да се одбрани.

„Ми нисмо у 2014. години. Сада је све изграђено – имамо праву војску и анализирају се сви сценарији: и шта Украјина може урадити и на шта их може подстакнути Запад и САД. Знамо шта их уче. Методе рата нису нове. Све је то већ виђено у Ираку и Сирији“, рекао је Пушилин.

Раније је представништво самопроглашене Луганске народне републике (ЛНР) у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре саопштио да су украјинске снаге током протеклог дана шест пута нарушиле примирје, гађајући територију ЛНР.

Војници Оружаних снага Украјине гађали су насеља из артиљеријског оруђа и минобацача. Подаци о жртвама нису саопштени.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар