Славиша Кокеза поднео оставку на место председника Фудбалског савеза Србије

Желим да обавестим моје сараднике, као и спортску и фудбалску јавност да се повлачим са функције председника Фудбалског савеза Србије, саопштио Кокеза

Славиша Кокеза (Фото: Небојша Параушић/Вечерње новости)

Славиша Кокеза поднео је оставку на место председника Фудбалског савеза Србије.

Како је навео у саопштењу, које преноси Танјуг, Кокеза оставку подноси суочен са оптужбама и бруталним нападима на своју личност, а због одбране части и угледа који се скрнаве.

„Желим да обавестим моје сараднике, као и спортску и фудбалску јавност да се повлачим са функције председника Фудбалског савеза Србије. У жељи да, пре свега, репрезентацији омогућим неопходан мир, спреман сам за нову борбу у којој ћу све учинити да демантујем нападе на моје име и личност“, навео је Кокеза.

Славиша Кокеза никад није и неће бити сумњиво лице људима са којима је близу 20 година делио исте вредности, додао је он.

„Поштујући све оно што се у том односу изградило, нико не треба Александра Вучића и Србију да брани од Славише Кокезе, јер Славиша Кокеза је био уз Александра Вучића и Србију када многи то нису смели или хтели. Поносан тада, поносан и сада када се брутално износе опасне неистине које су наравно нанеле штету и функцији коју више нећу да обављам. Повлачим се са места председника Фудбалског савеза Србије како бих целог себе ставио у службу правде и истине који ће бити моја водиља у будућем периоду“, навео је Кокеза.

Александар Вучић: Не разумем зашто је Славиша Кокеза одбио полиграф

Овим чином, истиче Кокеза, желим Фудбалском савезу Србије и нашој најбољој репрезентацији, пред којом је старт у квалификацијама за првенство света, да обезбедим мир и стабилност, како би се са што мање проблема фокусирали на предстојеће изазове од којих су утакмице против Републике Ирске и Португалије можда и кључне у борби за пласман на СП у Катару 2022. године.

„Срећан сам, задовољан и поносан што ће на том путу државни тим да предводи по мом мишљењу највеће име у историји нашег фудбала Драган Стојковић. Њему, као и свим људима у систему Фудбалског савеза желим много успеха у будућности“, поручио је Кокеза.

Кокеза је на функцији председника Фудбалског савеза Србије провео скоро пет година, односно од маја 2016. године.

У његовом мандату фудбалери Србије успели су да изборе пласман на Мундијал у Русији 2018. године.

Кокеза је недавно био приведен на информативни разговор у Службу за борбу против организованог криминала.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар