Александар Вучић: Не разумем зашто је Славиша Кокеза одбио полиграф

Не могу да поверујем да је Кокеза учествовао у томе, тог човека дуго познајем и никада у то нећу поверовати, али је чудно то са полиграфом, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/З.Ж)

Славиша Кокеза приведен на информативни разговор

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза приведен је данас на информативни разговор, јављају београдски медији.

Како се наводи, Кокеза је приведен на основу различитих навода Александра Кајмаковића, познатијег као Аца Босанац, али и других оперативних сазнања.

Очекује се да ће Кокеза бити задржан четири сата, преноси Танјуг.

(Политика, 28. 2. 2021)

Александар Вучић: Не разумем зашто је Кокеза одбио полиграф око питања моје ликвидације

Добио сам све неопходне информације и не бих да се изјашњавам, осим да не разумем зашто је човек у којег сам имао поверење одбио полиграф, посебно зато што му је речено да може да иде само са питањем, а не са десет, иако је кључно питање да ли је учествовао у припреми моје ликвидације, изјавио је председник Србије Александар Вучић, коментаришући привођење Славише Кокезе.

Не могу да поверујем да је он учествовао у томе, тог човека дуго познајем и никада у то нећу поверовати, али је чудно то са полиграфом, рекао је Вучић, кога су новинари замолили да прокоментарише испитивање председника Фудбалског савеза Србије Славише у Служби за борбу против организованог криминала.

Славиша Кокеза (Фото: Небојша Параушић/Вечерње новости)

Додао је да је лично ишао на полиграф „због глупости, да покаже народу да не лаже“, и да сматра да чим неко не де на полиграф, то му је врло чудно.

„Али да је он нешто чуо по том питању или планирао, ни њему ни свима њима никада нисам на сенку згазио, никад им ништа нажао нисам урадио, ни ја нити било ко из моје породице… Ја у то просто нити желим нити могу да поверујем“, рекао је Вучић и позвао надлежне органе да раде свој посао.

„Колико ми је жао и колико се лоше осећам говори моје расположење, али не зато што сам уплашен, већ зато што сам тужан“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре пошто је дочекао контингент од 100.000 доза руске вакцине на београдском аеродрому.

(Н1, 1. 3. 2021)

Виши суд: Апсолутна неистина да је председник суда саветовао Кокезу да избегне полиграф

Виши суд у Београду, поводом навода највиших државних функционера и медија да је председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза током саслушања у МУП-у Србије одбио полиграф јер га је тако саветовао Александар Степановић, председник тог Суда, саопштио је данас да је реч о „апсолутној неистини“.

„Поставља се питање зашто су свега четири дана након што је Одбор за спољне послове Европског парламента изгласао амандмане на Извештај о Србији известиоца Владимира Билчика, у којима су јасно апострофирани предмети који морају бити решени уколико Србија жели да настави свој преговарачки пут у погледу Поглавља 23, судије и председник суда пред којим су управо у току кривични поступци о којима је реч, предмет сензационалистичког извештавања појединих провладиних медија, које се заснива једино на неистинама? Коме може да смета непристрасно поступање суда у поменутим судским предметима?“, саопштио је Виши суд у Београду.

Наводе да „ово није први пут од оснивања Посебног одељења да судије и тужиоци пролазе кроз медијске притиске“.

„Посебно истичемо данашње наводе из појединих медија, у којима стоји да је на питање полицијских службеника зашто не жели да се подвргне полиграфском испитивању, председник ФСС-а одговорио да га је то саветовао председник Вишег суда у Београду, што је апсолутна неистина, будући да председник суда не познаје именованог грађанина, па самим тим није ни могао да га саветује“, саопштено је из овог Суда.

Фото: N1

Истичу да је „изношење оваквих неистина у појединим медијима, између осталог и са националном фреквенцијом, веома индикативно и очигледно усмерено као притисак на даље поступање суда и урушавање интегритета судске институције која је надлежна за поступање у предметима организованог криминала“.

Након привођења Кокезе огласили су се министар полиције Александар Вулин и председник Србије Александар Вучић.

Вулин је рекао да полиција сумња у истинитост исказа који је председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза дао на данашњем информативном разговору, потврдивши да је Кокеза одбио полиграфско тестирање.

Он је, гостујући у емисији Хит твит, навео да ће полиција наставити истрагу, као и да је Кокезу председник Вишег суда Александар Степановић саветовао да одбије полиграф.

Председник Србије је потом рекао да му је „чудно што је Кокеза одбио полиграф“.

Подсетимо, претходно су медији пренели да је Кајмаковић, који стоји иза бројних клуба и ресторана у Београду, а који је недавно саслушан у оквиру финансијске предистраге у случају Беливук, на саслушању рекао да је до пословних односа са Вељком Беливуком дошао преко вишегодишњег познанства са председником Фудбалског савеза Србије Славишом Кокезом.

Како је пренео Блиц, Кајмаковић је рекао да га је 2016. године Кокеза више пута контактирао и убеђивао да обезбеђење клуба Касина на Теразијама преузму навијачи Партизана.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 1. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар