Оливера Зекић: РЕМ одлучио да председник није узнемирио јавност фотографијама одсечених глава

Код емитовања одсечених глава нема покретања поступка, јер смо већином гласова донели одлуку да није било никаквог узнемиравања јавности, рекла председница Савета РЕМ

Оливера Зекић (Извор: НСПМ)

На седници Регулаторног тела за електронске медије у уторак закључено је да председник Србије Александар Вучић није узнемирио јавност недавним емитовањем фотографија одсечених глава на више од десет домаћих телевизија, међу којима су и оне с националном фреквенцијом, рекла је за Нова.рс председница Савета РЕМ, Оливера Зекић. Такође, није било речи о изради правилника којим би емитовање ријалитија било ограничено у термину од 23 сата до 6 ујутру, нити ће, каже она.

“Код емитовања одсечених глава нема покретања поступка, јер смо већином гласова донели одлуку да није било никаквог узнемиравања јавности. То је био јавни интерес, за разлику од госпође Јудите Поповић, која је тврдила супротно и била је једина која је изнела такву врсту мишљења”, рекла је Зекић за Нова.рс, реферишући се на пријаву коју је чланица РЕМ, Јудита Поповић, поднела пријаву због емитовања одсечених глава жртава мафијашке банде Вељка Беливука на више од десет телевизија у ударном термину од стране председника Србије Александра Вучића.

Институт Арчибалд Рајс: Кретенизација и брутализација Србије

На поменутој седници није било ни речи о изради правилника о ограничењу емитовања ријалитија у периоду од 23 сата до 6 ујутру, а према речима Оливере Зекић – неће у догледно време.

“Правилник о ријалитију није уопште био на дневном реду, нити ће, из простог разлога што је прошле године стављена тачка на ту причу, и нема израде правилника о ријалитију. Ја нисам била у РЕМ-у када је покренута прича о том правилнику, али та одлука је сада стављена ад акта. Не верујем да ћемо уопште у догледно време покретати то питање. Тако је одлучено”, истакла је Зекић у разговору за Нова.рс.

На питање шта ће урадити поводом претњи осуђиваног криминалца Кристијана Голубовића које је изрекао на телевизији са националном фреквенцијом, Зекић каже:

“Што се тиче Кристијана Голубовића, ток поступка је такав да ће се о томе одлучивати након извештаја службе и изјашњења Пинка. На следећој седници ћемо донети одлуку о томе да ли ћемо и какву меру изрећи.”

Оливера Зекић: Блажени министар Вукосављевић „припуцао“ и на РЕМ

Слично је и са случајем приједорских логораша, који су РЕМ-у поднели пријаву против телевизије Хепи након што су их у емисији “Добро јутро Србијо“, како истичу, вређали водитељ Миломир Марић и Предраг Антонијевић, редитељ филма “Дара из Јасеновца“, износећи нетачне тврдње да су логори били отвореног типа.

“Покренут је поступак и по пријави приједорских логораша, па ћемо као и у случају Голубовића, после изјашњења Хепи телевизије одлучивати да ли и какве ћемо мере предузети”, каже Зекић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова.рс/НСПМ, 17. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар