Мило Ђукановић: Избори у Никшићу нису мој политички крај

ДПС је поправио резултат у односу на парламентарне изборе и тиме најавио скори повратак у државну власт у Црној Гори, рекао председник Црне Горе

Мило Ђукановић (Фото: ЕПА ЕФЕ – Б.П.)

Црногорски председник Мило Ђукановић поручио је да изборни резултат у Никшићу није његов политички крај. Он је за поновио да је ДПС и даље најјача политичка партија у Црној Гори.

„Видели сте да се то у овом случају није догодило, да је ДПС поправио резултат у односу на парламентарне изборе и тиме најавио своју стабилну улогу на црногорској политичкој сцени и своју водећу улогу у заступању европске будућности Црне Горе и скори повратак у државну власт у Црној Гори“, рекао је Ђукановић.

Он је оценио да из партијског угла, нема разлога за незадовољство.

Милан Кнежевић: Влада успјела да помогне да ДПС оствари добар резултат у Никшићу

„Ако гледамо из државног угла, онда треба приметити да је, на неки начин логично, да свега неколико месеци након победе данас владајуће коалиције, победе на коју су чекали 30 година, још увек на сцени еуфорија победника, тако да мислим је још увек мали број бирача био у стању да рационално разлучи квалитет вршења власти у претходних неколико месеци, али мислим да ће и то уследити у наредним месецима. Ипак, у структури подршке коју је добила државна владајућа коалиција дошло је до промене“, казао је Ђукановић на ТВ „Нова БиХ”.

Према прелиминарним резултатима Центра за мониторинг (ЦеМИ) на јуче одржаним локалним изборима у Никшићу, „Европски тим за Никшић” освојио је 18 мандата, коалиција „За будућност Никшића” има 11, „Мир је наша нација” десет, а „Црно на бело” један мандат. И Народни покрет, Миодрага Даке Давидовића, према тим резултатима, освојио је један мандат. Социјалдемократска партија није прешла цензус за улазак у локални парламент.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар