Милорад Додик: Ђукановић конвертит коме Срби не би требало да верују

Андрија Мандић и Милан Кнежевић су прошли голготу од режима Мила Ђукановића и зато их ја подржавам и подржавам њихову листу на изборима у Никшићу, рекао српски члан Председништва БиХ

Милорад Додик (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик подржао је на изборима у Никшићу коалицију „За будућност Никшића“, окупљену око Демократског фронта.

Он је казао да је та коалиција гарант победе над Милом Ђукановићем.

Поручио је и да нема контакт са црногорским бизнисменом Миодрагом Даком Давидовићем зато јер, како истиче, он цепа српски национални корпус у Црној Гори.

Додик је рекао и да је Ђукановић конвертит коме Срби не треба да верују.

„Андрија Мандић и Милан Кнежевић су прошли голготу од режима Мила Ђукановића и зато их ја подржавам и подржавам њихову листу на изборима у Никшићу“, рекао је Додик у емисији Слободна зона Прве ТВ у Црној Гори.

Рекао је и да он брани дејтонску БиХ, а ову антидејтонску руши, те да је неуспешан покушај да кроз БиХ наметну мајоризацију Срба.

„Искористићу сваки начин који се укаже да срушим антидејтонску БиХ. Нас онемогућавају да се развијамо демократски, економски и узели су нам сва права“, рекао је Додик.

Не разуме, каже, дух Дејтона, али зна шта је Дејтонски споразум и да њега поштује.

Сматра да је БиХ неодржива и пропала земља, као и да је пројекат међународног фактора, за међународног представника БиХ каже да је “највећи блеф међународне заједнице”.

Додик је поновио да Срби, као конститутиван народ у БиХ, имају право на самоопредељење.

„Референдум је реалан и никада не смемо остати без те реалности, али морамо бити озбиљни људи. Морамо имати историјско стрпљење. Када би расписали референдум за самосталном Републиком Српском повезаном са Србијом и државном заједницом са Србијом, али не да у тој интеграцији изгубимо Српску нама не треба међународно признање, јер је Србија независна држава“, рекао је Додик.

Историју БиХ сматра трагичном, јер, како каже, Срби, Хрвати и Муслимани никада у историји нису били на истој страни, него увек супротно.

„Покушати да кроз БиХ наметну мајоризацију Срба је неуспешан. Пре ће се Европа распасти, него што ће БиХ ући у ЕУ“, поручио је Додик.

Он је нагласио да је највећи национални интерес Србије – Република Српска у којој живи милион и по Срба, као и да Косово буде интегрисао у састав Србије.

Одговарајући на питање о српском свету, Додик је рекао да је интеграција највећи степен заштите Срба.

„Драго ми је што је Србија утврдила да је њен приоритет Република Српска и да брани Републику Српску. Тамо где постоји српски народ тамо и Србија има свој државни интерес. Морамо штитити и Србе у Црној Гори и то је државни интерес Србије“, рекао је Додик.

Додик је поручио да Срби у БиХ неће дозволити да БиХ уђе у НАТО.

„То је завршено. НАТО је бомбардовао Србе осиромашеним уранијум и страшно је гледати у болницама децу која су оболела од последица бомбардовања осиромашеним уранијумом“, рекао је Додик.

„Верујем у идентитет српског народа и борим се за његову веру, језик, писмо, славу“, рекао је Додик.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 12. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар