Мило Ђукановић: Зашто је премијер био на сахрани епископа Атанасија, непријатеља Црне Горе?

Премијер Црне Горе не каже шта ће на сахрани једног од најотворенијих непријатеља његове државе и црногорског народа, познатог по фашисоидним ставовима, наводи Ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Н1)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упитао је зашто су премијер Здравко Кривокапић и пола Владе били на сахрани једног од „отворенијих непријатеља његове државе и црногорског народа“ епископа захумско-херцеговачког Атанасија. Премијер Кривокапић поручио је Ђукановићу да је Црна Гора дочекала да јој званичници иду на сахране врхунских интелектуалаца, а не вођа нарко картела.

„Да ово није наша тужна реалност могло би бити за рубрику ‘Веровали или не’. Шта је Црна Гора дочекала…“, написао је Ђукановић на Твитеру.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је јуче да је на сахрани умировљеног епископа захумско-херцеговачког Атанасија у Требињу био приватно јер му је био пријатељ и додао да има право на мало приватности.

Делегација Владе Црне Горе, предвођена премијером Здравком Кривокапићем, присуствовала је у суботу сахрани епископа захумско-херцеговачког Атанасија у Требињу, о чему није званично обавештена јавност.

„Премијер сажаљиво моли за мало приватности. За разумевање што је с маском на лицу био на сахрани умировљеног епископа СПЦ Атанасија Јевтића у другој држави. Само што је скинуо док је љубио ковчег умрлог од короне. А не каже шта ће Премијер Црне Горе, с пола Владе, на сахрани једног од најотворенијих непријатеља његове државе и црногорског народа, познатог по фашисоидним ставовима о припадницима исламске вероисповести, оног истог који је не тако давно претио да ће нам, ако се наљуте, и мошти Светог Василија отети и пренети у Херцеговину“, написао је Ђукановић на Твитеру.

Здравко Кривокапић: Идемо на сахране интелектуалаца, а не вођа нарко картела

Црногорски премијер Здравко Кривокапић поручио је председнику Ђукановићу да је Црна Гора дочекала да јој званичници иду на сахране врхунских интелектуалаца, а не вођа нарко картела.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да је на сахрани епископа Атанасија у Требињу био приватно, јер му је био пријатељ и додао да има право на мало приватности. Он је оценио да Ђукановића боли „што је уједињена и обесправљена Црна Гора рекла да не жели више ни ДПС нити њега као председника“.

 

Он је на Твитеру написао да Ђукановић још није опростио Цркви и њеним владикама што је „обесправљени народ Црне Горе најпре усправила, па објединила, не питајући ко је које нације и ко је које вере“.

„Црна Гора је дочекала да јој званичници иду на сахране врхунских интелектуалаца и највећих духовника 20. и 21. века, замислите да јој званичници иду на сахране вођа нарко картела или белосветских тајкуна“, рекао је Кривокапић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 12. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар