Метју Палмер: САД неће притискати Београд и Приштину

Ми бисмо волели да се стране обавежу да ће кренути ка пуној нормализацији, што је пре могуће. Време није на нашој страни, рекао специјални амерички изасланик за Западни Балкан

Метју Палмер (Фото: А. Васиљевић)

Америка неће притискати, већ охрабрује Београд и Приштину да постигну споразум о нормализацији, изјавио је амерички специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер, али је додао да сматра да је пуна нормализација односа две стране „хитна ствар”.

Палмер је у интервјуу за Н1 на питање да ли администрација америчког председника Џозефа Бајдена има неки рок за постизање споразума Београда и Приштине или ће преговори моћи да трају колико то буде било потребно, Палмер је рекао да не верује да постоји рок, али и да „сматра да је ствар хитна”.

„Ми бисмо волели да се стране обавежу да ће кренути ка решавању овог питања, пуној нормализацији, што је пре могуће. Време није на нашој страни. Што дуже будемо чекали то ће бити теже и сви изазови ће бити компликованији”, рекао је Палмер, преноси Танјуг.

На питање о обавези коју је Србија преузела Вашингтонским споразумом – да ће преселити своју амбасаду у Израелу у Јерусалим, а на чему је инсистирао бивши председник САД Доналд Трамп, Палмер је у интервјуу за Н1 рекао да Србија може сама да одлучи где ће јој бити амбасада.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар