СЗО: Смањена смртност од короне за 20 одсто на седмичном нивоу

Тенденција пада смртности траје већ шест недеља за редом, наводи се у редовном недељном извештају Светске здравствене организације (СЗО)

Фото: EPA-EFE/Brais Lorenzo

Према подацима Светске здравствене организације (СЗО), глобална смртност од ковида-19 је у периоду од 15. до 21. фебруара смањена за 20 одсто у односу на претходни једнонедељни просек.

Тенденција пада смртности траје већ шест недеља за редом, наводи се у редовном недељном извештају СЗО, преноси ТАСС.

Пад учесталости заражавања корона вирусом нарочито је приметан у земљама северне и јужне Америке (19 одсто), западног Пацифика (9 одсто) и у Европи (7 одсто), а пад смртности регистрован је у Африци (20 одсто) и у југоисточној Азији (6 одсто).

Маријан Ивануша (СЗО): Епидемилошка ситуација погршана у Израелу и Србији јер није крај кад стигне вакцина

У северној и јужној Америци у последњих седам дана регистровано је око 1,06 милиона новозаражених и више од 34 хиљаде преминулих, а у Европи више од 939 хиљада нових случајева заражавања корона вирусом и преко 24 хиљаде преминулих.

Број новоинфицираних порастао је у последњих недељу дана у САД и износи више 480 хиљада, а на другом месту је Бразил са више од 316 хиљада новозаражених.

У протеклих недељу дана у Француској је евидентирано око 131 хиљада нових случајева, у Русији више од 92 хиљаде, у Индији преко 86 хиљада, а у Великој Британији више од 78 хиљада, Чешкој око 65 хиљада и у Ирану око 55 хиљада.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Кад је тако нагло обичан човек би могао и да посумња.

Оставите коментар