Црна Гора: Укинута пресуда Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу за државни удар

Пресуда укинута за све оптужене у овом монтираном политичком процесу, што значи да ће се на слободи наћи и нишки генерал и бивши командант Жандармерије Братислав Дикић

Андрија Мандић и Милан Кнежевић (Извор: Борба.ме/Вајбер)

Лидерима Демократског Фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, како наш портал ексклузивно сазнаје, укинута је пресуда у којој су оптужени за “државни удар”.

Како сазнајемо пресуда је укинута за све оптужене у овом монтираном политичком процесу, то значи да ће се и на слободи наћи нишки генерал и бивши командант Жандармерије Братислав Дикић који је осуђен на 8 година затвора пред Вишим судом у Подгорици.

Предмет “државни удар” је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред потпуно измијењеним вијећем.

“Вијеће је укинуло првостепену пресуду јер су у поступку њеног доношења и у самој пресуди почињене битне повреде одредаба кривичног поступка, а због којих се нијесу могли прихватити ни чињенични ни правни закључци у првостепеној пресуди, како у доносу на постојање кривичних дјела за које су оптужени оглашени кривим, тако и у односу на постојање њихове кривице за та дјела”, наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Посјетимо лидери ДФ-а Милан Кнежевић и Андрија Мандић осуђени су на по пет година затвора за покушај тероризма.

Првостепеном пресудом Дикић је осуђен за помоћ у покушају тероризма и стварање криминалне организације. Сви оптужени у предмету “државни удар” проглашени су кривим и добили су вишегодишње затворске казне.

Дикић се заједно са осталим српским и руским држављанима теретио да је уочи избора планирао хапшење или ликвидацију тадашњег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и насилну смјену власти, а све да би спријечили да Црна Гора уђе у НАТО.

Генерал је раније оптужницу против себе називао бајком, а штрајковао је и глађу. У притвору је већ двије и по године.

Опрема: Стање ствари

(Борба.ме, 5. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар