Дмитриј Песков: Фондација Наваљног је страна обавештајна служба

Фондација Наваљног позвала Бајдена да уведе санкције десетинама руских политичара и бизнисмена

Дмитриј Песков (Фото: РТРС)

Антикорупцијска фондација коју је формирао ухапшени руски опозициони лидер Алексеј Наваљни повратила је статус стране обавештајне агенције, јер је позвала америчког председника Џоа Бајдена да уведе санкције десетинама руских бизнисмена и политичара, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Дмитриј Песков је поручио да су санкције за Русију неприхватљиве.

„Што се тиче ове фондације и свих ових писама и позива, фондација је дефакто демонстрирала статус стране обавештајне службе. Сматрамо санкције неприхватљивим. Верујемо да су апсолутно непотребне и да је то изузетно лош начин да се неко меша у односе међу државама. Ови методи не дају никакву перспективу“, оценио је Песков, а пренео Тас.

Портпарол Кремља је додао и да је полиција јако одговорила на провокације изазване неодобреним митингом одржаним у недељу, и да је одговор био у складу са законом, „мада сваки случај треба третирати засебно“.

„Свако је случај за себе, неће сви бити стављени у исти кош. Прихватамо само једну ствар као заједничку – јаку полицијску акцију у складу са законом као одговор на провокације“, оценио је Песков.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 1. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар