Власник Амазона Џеф Безос врши притисак да се гласање за синдикат обавља лично, не поштом

Безос је и власник Вашингтон поста, који је током предизборне кампање за предсједничке изборе критиковао бившег предсједника Доналда Трампа због оспоравања гласања поштом

Џеф Безос (Фото: David Ryder/Getty Images)

(Washington Post/Seattle Times, 22. 1. 2021)

Амазон хоће да се приликом предстојећег гласања за организовање синдиката у складишту у Бесемеру у Алабами гласа лично, протестујући против смјерница Националног одбора за односе на раду (NLRB) да се гласање у условима пандемије короне одржи поштом, пише Вашингтон пост.

То је први покушај стварања синдиката запослених у Амазону у САД у посљедњих седам година. Амазон се годинама бори против синдикалног организовања радника у својим складиштима у САД, иако запослени у Европи имају своје синдикалне представнике.

Амазон је у прилог свог приговора навео и протекле предсједничке изборе у САД, гдје се у многим државама гласало лично.

Амазон је понудио да плати како би се гласање одржало безбједно, предлажући да се на паркиралишту складишта у Бесемеру постави гласачки шатор с гријањем.

Власник Амазона Џеф Безос је и власник Вашингтон поста, који је током предизборне кампање за предсједничке изборе критиковао бившег предсједника Доналда Трампа због оспоравања гласања поштом.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:Categories: Посрбљено

Tags: , ,

Оставите коментар