Грчка: Свештеник избацио из цркве неколико верника без маске

Нећемо се расправљати, ви без маски изађите напоље! Поштујте и своје ближње и закон, рекао млади свештеник чије име није објављено

Извор: НСПМ

Један православни свештеник у Грчкој је из цркве избацио неколико верника без маске, а аматерски видео-снимак преплавио је грчке медије.

Млади свештеник чије име није објављено, у четвртак је у Каламати, на југу Пелопонеза, прекинуо је појање током божићне литургије и вернику без маске који се успротивио, строго је рекао: „Нећемо се расправљати, ви без маски изађите напоље! Поштујте и своје ближње и закон!“.

На примедбу верника да црквени појци не користе маске, свештеник је одговорио да им је то допуштено законом да би могли да поју а вернику поручио да прочита закон.

Пошто је један верник, позивајући се на Свето писмо, ипак наставио расправу, свештеник му је рекао: „Знам Реч Божју боље од вас… Противник мера будите код своје куће, а не овде!“.

„Овде ћете бити послушни и с поштовањем! Овде ја командујем, а ви командујте код своје куће и изволите изаћи, а ако то не учините, позваћу полицију да вас изведе!“, рекао је свештеник и завршио расправу.

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 28. 12. 2020)

Прочитајте још:Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Свештеник короновјерац који сам не носи маску у наступу коронобјесија исповиједа своју нову вјеру светогрдно, пред олтаром Христовим, саблажњавајући своју „малу“ паству. Што вели народ, Бог ником дужан не остаје, па неће ни за ову саблазан усред Његовог храма. Али тешко оном кроз кога саблазан долази.

    5
    5

Оставите коментар