СЗО уклонила природно стечени имунитет из одреднице о колективном имунитету

У новој дефиницији колективног имунитета Свјетска здравствена организација (СЗО) оставила само могућност стицања имунитета вакцинисањем

Лого Светске здравствене организације (Фото: ЕПА/ЕФЕ)

(Амерички институт за економска истраживања, 23. 12. 2020)

Свјетска здравствена организација (СЗО) измијенила је одредницу колективног имунитета на својој интернет страни, уклањајући помињање природно стеченог имунитета и остављајући само могућност стицања имунитета вакцинисањем.

На страници СЗО од 9. јуна 2020, која се може погледати овде, одредница о колективном имунитету гласи (осјенчени дио на снимку екрана):

„Колективни имунитет је посредна заштита од заразне болести која се стиче вакцинацијом или претходним заражавањем.“

Међутим, на снимку екрана од 13. новембра стоји (осјенчени дио на снимку екрана):

„Колективни имунитет је приступ у вакцинацији према ком се заштита постиже ако се вакцинише одређени постотак становништва. Колективни имунитет постиже се заштитом становништва од вируса, а не излагањем њему.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Globalisti igraju svoju igru, ne obaziruci se na prigovore, proteste, zalbe i tuzbe. Ne obaziru se ni na misljenja struke koja nije sa njima u dilu, koja je jos uvek nayavisna i ima savesti i hrabrosti da brani istinu.

    20
  2. Занимљиво је да је у ЕУ забрањена вакцинација свиња против класичне куге свиња (речено је да опстанку тог вируса у животињама доприноси вакцина и да се болест може искоренити само уз престанак вакцинације против те исте болести).
    Ако ово ново сазнање заживи онда се може десити да се из медицине уклоне и Б и Т лимфоцити, као носиоци целуларног и хуморалног имунитета, само онда остаје проблем како да објасне зашто уопште служи вакцина.
    Можда, ипак, колеџовац и компанија коју он финансира знају више од нас обичних.

    20

Оставите коментар