Удружење Добродетељ: Књига „Српски јунаци од Косовског боја до Кошара“

О књизи „Српски јунаци од Косовског боја до Кошара“; текст написао Милан Бојић,
илустровао Владимир Крстић – Лаци

Насловна страна књиге Српски јунаци

12 великих српских јунака на једном месту.
12 чувених српских битака на једном месту.
Приче и слике пуне акције, прилагођене деци 21. века.

Ова јединствена књига из едиције „Добро дете“ је времеплов у који када уђете постајете сведоци невероватних дела српских јунака који су стварно постојали у нашој богатој историји. На свакој станици тог путовања наћи ћете се у гротлу великих битака у којима су наши јунаци постали славни, а илустрације пуне акције помоћи ће вам да што боље упознате неустрашиве личности из српске историје: Милоша Обилића, Кнеза Лазара, Деспота Стефана, Карађорђа, Хајдук Вељка, Марка Миљанова, Војводу Вука, Милунку Савић, Мику Маџаревића, пилота Миленка Павловића, Бошка Перића-Пешу из Републике Српске, и Јагуара и Грубог, јунаке са Кошара.

Књигу је илустровао један од најпознатијих илустратора и стрип цртача Србије Владимир Крстић – Лаци, аутор који је много пута награђиван у Србији, али и ван ње. Књига је великог формата тако да илустрације одају снажан утисак не само својим квалитетом већ и својом величином. Свих 12  јунака су описани кроз акционе приче из чувених битака и велике акционе илустрације, на начин прилагођен данашњој деци. На крају књиге  сваки јунак је описан и као личност, са свим својим најпознатијим врлинама, уз навођење најбитнијих биографских података. Историјске податке о биткама и јунацима је истражио и на основу тих истраживања приче је написао млади историчар Милан Бојић.

Одломак из приче о Милунки Савић

У кратким предасима између борби Милунка је одлазила у оближњу шуму како би у самоћи сањарила о повратку у своју лепу земљу. Тако је једном, док се замишљена враћала међу саборце, у близини чула бугарску реч батко. Срце је почело да јој удара као лудо. Бистра и интелигентна, одмах је схватила о чему се ради: залутала је на непријатељску страну и испред ње је ров с бугарским војницима. Била је сама с бомбом у руци и пушком на рамену, а испред ње су били бројни војници под пуном ратном опремом.

Иако узбуђена, мисли су јој биле беспрекорне. Знала је да има два пута. Да покуша немогуће и постане херој, или да бежи док има времена. Одједном као да је до ње допрла чежњива песма српских војника Тамо далеко. Помислила је како се у моменту предаха њени саборци моле Богу само за једно: да што пре стигну у родну Србију. Како силно желе да загрле своје жене, пољубе своју децу. Та чежња да ослободи своју земљу и види своју породицу дала јој је надљудску снагу и храброст.

Решила је да крене у муњевиту акцију. Активирала је бомбу и лукаво узвикнула: Предајте се! Опкољени сте! Одједном је настао мук. Затечени и уплашени, бугарски војници гледали су запањено у Милунку са активираном бомбом, очекујући да сваког тренутка зачују рафале из шуме. Милунка им није дала времена да се приберу већ је громогласно викнула: Последњи пут! Предајте се! И Бугари су сви до једног побацали оружје и у паничном страху кренули један преко другог да изађу из рова како би се предали.

Click to access Српски-јунаци-изабране-унутрашње-стране.pdf

Техничке карактеристике

Узраст:  за децу од 7-15 година
Аутор текста:  Милан Бојић
Аутор илустрација:  Владимир Крстић – Лаци
Издавач:  Удружење „Добродетељ“
Писмо:  Ћирилица
Повез:  тврд, шивено
Година издавања:  2020
Формат:  33×24 цм
Број страна:  36
Илустрације:  у боји

Добро дете – књиге које оплемењују дечију душу

„Добро дете“ је едиција књига за децу која има за циљ да подстакне код деце развој оних особина које су одувек красиле велике и незаборавне личности – веру, храброст, доброту, истинољубље, несебичност, љубав…јер то је оно што истински испуњава човека и чини га срећним.

Деца памте приче из детињства, везују се за те приче и њихове јунаке, и копирају их у свом животу, па је врло корисно да се деци док су још мала читају приче које промовишу врлине и добра дела, као и да им се када мало порасту поклањају књиге са таквим темама, да их сами читају.

https://www.facebook.com/udruzenjedobrodetelj/posts/112852580671433?cft[0]=AZWMozRkMVLCAsPRzuhfAvehdOtRjaB7nXROFfXu98cg6-q_INjRrBIfKHt4ks3-dl3kqyRnW7ewcdCXQZiuWscSA976MQXeOOglnEZqLWN3fO6Zk3MFCkCgCOGsSEBZVBivWSeK7QT_GkJ8YFLLq-MY&tn=%2CO%2CP-R

Кроз књиге едиције „Добро дете“ позивамо родитеље, баке и деке, тетке и тече, ујаке и ујне, стричеве и стрине, кумове и пријатеље…да помогну деци коју воле, да поред стицања знања и вештина неопходних за живот, сачувају и у својим старијим годинама све оне врлине које деца најчешће имају док су мала, врлине које једном речју можемо назвати – доброта.

Јер каква нам одрасту деца, такав ће бити и свет у којем ћемо и ми и они убудуће живети.

Удружење Добродетељ

Удружење „Добродетељ“ је основано ради очувања и развоја јеванђељских врлина и традиционалних вредности, врлина које су одувек красиле припаднике српског народа, и вредности које су вековима биле важне како српском народу у целини, тако и сваком припаднику нашег народа посебно

Те вишевековне националне врлине, као што су гостољубље, милосрђе, храброст, доброта…као и врховне националне вредности као што су Православље, Отаџбина и Породица, су данас угрожене, и чак се често замењују својим потпуним супротностима.

https://www.facebook.com/udruzenjedobrodetelj/posts/110638607559497?cft[0]=AZUfAA7G_4j4bmmztJrpO9-DO-TY4DLIp-85mhN1J-XIzT67hIJTKFSTJxu-bT3UxL46SDmF83egShO5jcIBO-XAxqG72houOrgTNpNR0S6RrH6jvpk19MZcXWDuCie3NXjPsme2G2m_Cbiz6ogaSCy3&tn=%2CO%2CP-R

Стога у жељи да подржимо опстанак наших вековних врлина и вредности, које и данас дели огромна већина српског народа, покренули смо издавачку делатност за децу и омладину, како би покушали да најбоље од нашег народа пренесемо новим генерацијама.

Верујемо да издаваштво неће бити једини начин за промоцију свега доброг српској деци, и да ћемо у будућности налазити и друге путеве да оплеменимо доброте жедне дечије душе.

Придружите нам се!

Књигу по цени од 680 динара можете купити преко сајта Удружења ДобродетељCategories: Моба

Tags: , , ,

Оставите коментар