Председник Јерменије затражио помоћ од Путина

Председник Јерменије Армен Саркисјан истакао да и даље постоји потенцијална опасност од нових спорова између страна у вези са питањем демаркације

Председник Јерменије Армен Саркисјан (Фото: Дејан Симић/Спутњик)

Председник Јерменије Армен Саркисјан упутио је писмо руском председнику Владимиру Путину са молбом да подржи процес демаркације границе између Јерменије и Азербејџана како би се избегле могуће тензије између Бакуа и Јеревана.

„Председник Јерменије је истакао да, нажалост, и даље постоји потенцијална опасност од нових спорова између страна у вези са питањем демаркације. Узимајући у обзир изузетан значај и актуелност питања, председник Саркисјан се обратио председнику Русије са молбом да помогне у окончању процеса разграничавања између Јерменије и Азербејџана, како би се искључили напетост и негативан развој догађаја у будућности“, наводи се у саопштењу прес-службе јерменског председника.

Спутњик: На шта су се обавезале сукобљене стране у Нагорно- Карабаху

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Руски мировњаци надгледају поштовање примирја. Изјава предвиђа потпуни прекид војних дејстава, размену заробљеника и тела погинулих. Јерменија је вратила Азербејџану Келбаџарски, Лачински и Агдамски регион.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар