Подвршка код Кладова: Повлачи се решење о кажњавању наставнице због руковања ђака

Наставница је била кажњена одбијањем 20 одсто од плате за септембар, октобар и новембар јер је дозволила да се ученици током одмора у школском дворишту рукују

ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ (Фото: Данас)

Решење којим је Марина Милосављевић, наставница српског језика у ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ у месту Подвршка код Кладова, кажњена због руковања ђака је повучено након инспекцијског надзора у тој школи, сазнаје Данас.

Тиме би Милосављевић требало да буде враћен део умањене плате, што јој је као дисциплинску меру изрекла директорка школе.

Како је Данас први писао, наставница је кажњена одбијањем 20 одсто од плате за септембар, октобар и новембар јер је дозволила да се ученици током одмора у школском дворишту рукују. Тиме је, према оцени директорке школе Драгане Думитрашковић, начинила тежу повреду радне обавезе због неспровођења мера безбедности ученика и запослених.

Источна Србија: Наставница кажњена јер су се ђаци руковали у дворишту

За овај невероватан случај који се десио у октобру, јавност је сазнала тек недавно, када је неко од колега наставнице српског објавио решење на друштвеним мрежама. Поступак директорке ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ изазвао је огорчење великог броја просветних радника који су на друштвеним мрежама пружили подршку колегиници Марини и у знак солидарности почели на њен рачун да уплаћују симболичне новчане суме.

Након писања Данаса о овом случају, у школу у Подвршци Министарство је послало просветну инспекцију. У Министарству је потврђено нашем листу да је инспекција обавила надзор, али више детаља нисмо успели да сазнамо.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 3. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар