Драшко Станивуковић: Док сам ја на челу града, неће бити геј параде у Бањалуци

Као градоначелник Бањалуке, он сматра да су то вредности које не треба да се промовишу на трговима

Драшко Станивуковић (Фото: Н1)

Новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је за ТВ Фејс да свако има право на све врсте опредељења, али док је он на челу тог града, геј парада неће бити организована, јер мисли да је за БиХ довољна једна, она у Сарајеву.

“Нека свако ради што у дубини себе осећа. Свако има право на све врсте опредељења. Мислим да је једна геј парада довољна у Сарајеву, за читаву земљу. Мислим да је то сасвим довољно. Овде има геј парада, довољно. Мислим да нема потребе у Бањалуци”, рекао је Станивуковић.

Као градоначелник Бањалуке, он сматра да су то вредности које не треба да се промовишу на трговима.

“Сматрам да нико у Бањалуци није угрожен, по било којој опредељености. Ако неко жели да изрази такву врсту свог става, до Сарајева је три сата и сваке године има овде. Има у Београду, ево и у Сарајеву”, поручио је.

Он је рекао да је Србин и православац и да геј парада није у духу народа којем припада. На питање да ли је у духу Бошњака и муслимана у Сарајеву, Станивуковић је рекао да свако има право да одлучи и донесе одлуку.

“То неће бити за време мог мандата у Бањалуци”, а на констатацију да ће бити, ако му нареде, он је рекао: “Хајде да видимо ко ће организовати у Бањалуци.”

Опрема: Стање ствари

(Н1, 28. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Коначно, један храбар човек и паметна одлука.
    Браво Драшко!

Оставите коментар